Den Bosch voor kids

De leukste activiteiten voor kinderen

Ballorig Den Bosch Redactioneel door
Foto 1. In Den Bosch kun je heerlijk pannenkoeken eten bij Restaurant Boerengoed. Dat gaat er bij kinderen altijd wel in. Foto: Boerengoed © Nabor Dupont

8 oktober 2021 bijgewerkt: 7 juni 2023 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Den Bosch is behalve de stad van smaak, ook een stad vol kindervermaak. Klimmen en klauteren, op sprookjestocht of gamen met het hele gezin: een groots avontuur wacht de jonge bezoeker van de Brabantse stad. DagjeWeg.NL zet de leukste kinderactiviteiten in Den Bosch op een rij. Wie durft het aan?

Ravotten in Ballorig

Klim helemaal omhoog, zo hoog als je durft en glij dan weer naar beneden. Hup, zo in de ballenbak! In Ballorig staan kinderen voor uitdagingen. Kastelen bouwen met grote blokken, slingeren aan de kabelbaan of springen op het luchtkussen. De kleine vrijbuiters weten bijna niet waar te beginnen. Bij goed weer kunnen ze bijkomen op het buitenterras en voor een beetje rust staat de knutseltafel al klaar. Feestje vieren? Kom onbezorgd de hele dag spelen. Nog feestelijker wordt het als je na afloop patatjes of pannenkoeken blijft eten.

Leuke kinderfilms

Zet de kinderen voor de tv en ze zijn zoet. Dat is ervaring van de meeste ouders. Kies daarom voor een gegarandeerd geslaagd uitje naar de Verkadefabriek. Deze oude koekjesfabriek is omgebouwd tot hip uitgaanscentrum met een restaurant en een theater. Voor kinderen draaien er leuke kinderfilms op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

Kindertheater

Neem de kids een keertje mee naar het liefelijke, kleinschalige Kindertheater Pietepaf. Hier zijn elke zaterdag en zondag de leukste kindervoorstellingen te zien, compleet met een glaasje limonade. In dit theater kunnen ze lekker meezingen, op het puntje van hun stoel aanwijzingen roepen als het wat spannender wordt en helemaal meegaan in de fantasie van de voorstelling.

Picknicken in het groen

De Jeroen Bosch Tuin is een oase van rust in hartje Den Bosch. In deze oorspronkelijke kloostertuin is het heerlijk picknicken in het gras, met uitzicht op de bloemen en de fraaie muurfresco's. De kinderen kunnen naar hartelust rondrennen en spelen in het kleine speeltuintje, terwijl je zelf relaxt op een bankje of je picknickkleedje.

Sprookjesavontuur

Dromen de kinderen weg bij de bekende sprookjes? Ga dan eens naar de Mini Efteling in Nieuwkuijk, vlak bij Den Bosch. Dit is een stuk voordeliger dan de echte Efteling en ook nog eens hartstikke leuk. Tijdens een rondleiding ontmoeten ze Vogel Rok, die uit het donker naar de bezoekers loert. Ze dwalen door het Sprookjesbos, zien hoe mooi ze zijn in de toverspiegel en komen net als in de echte Efteling Langnek, het Spookslot en de Elfenshow tegen. Dit gezellige park is vooral geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Spetteren in Aquafun Sportiom

Duik in het golfslagbad, geniet van de wildwaterrivier en probeer allerlei leuke glijbanen uit in zwembad Aquafun Sportiom. De kleintjes vermaken zich in het peuterbad en de waterspeeltuin. Bij mooi weer is ook het buitenbad open en hoeven bezoekers dus geen zonnestraaltje mis te lopen. Regent het, dan kun je je bij Sportiom de hele dag vermaken, want je kunt er ook bowlen, midgetgolfen en een hapje eten. In hun pannenkoekenrestaurant bijvoorbeeld.

VR uitje

Ga met het hele gezin naar VR Adventure Den Bosch. Boek een VR room en bescherm jullie kasteel met pijl en boog, of ga diepzeeduiken en raak een zeeschildpad aan. Waaghalzen kunnen balanceren op de rand van het hoogste gebouw van New York. Zo'n spannend uitje vergeten je kids niet snel.

Pannenkoeken eten

Een pannenkoek eten bij Restaurant Boerengoed maakt het dagje uit compleet. Leuk, je kunt hier je eigen topping pannenkoekentopping kiezen. Voor kinderen is er ook een pannenkoekenproeverij met verschillende kleine pannenkoeken, elk met een andere smaak en beleg. Of een pannenkoek met een knuffeltje erbij! Iets anders dan pannenkoeken kan uiteraard ook, er is genoeg te kiezen.

Leuk voor het hele gezin

Foto 2. Ga met het hele gezin op avontuur in een virtuele wereld. Foto: VR Adventure Den Bosch
Foto 3. Op sprookjestocht door de Mini Efteling, vlak bij Den Bosch. Foto: Mini Efteling

Laatst gewijzigd: 2023-06-07 13:34:13 · Gepubliceerd: 8 oktober 2021 - 21265