1

Madurodam: nog magischer in de winter

Wie weet knip jij al die duizenden lichtjes straks wel aan!

Winterfeest in Madurodam: duizenden mini-lichtjes! Redactioneel door

archief oud artikel 30 oktober 2013 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Als de avonden langer worden en de dagen kouder, dan wordt het helemaal gezellig in Madurodam. Kom ook een kijkje nemen op één van de zeven winterfeesten!

Spannende verhalen

Madurodam is al magisch, met al die kleine gebouwen en mini-mensen, maar in de winter doet het attractiepark er nog een schepje bovenop. Op zeven zaterdagavonden vertelt Cornelis Janszoon de Ruyter, de VOC-meneer met de gans, in een gemoedelijke setting mooie, spannende, grappige verhalen over Nederland. Kinderen worden uitgenodigd om mee te doen met het verhaal. Overal staan vuurkorven! Ook kun je je laten krimpen en met de Madurodammertjes op de foto, al schaatsend op de Hofvijver. En er ligt een grote ijsbaan waar geschaatst kan worden. Er zijn proeverijen met bekende Hollandse hapjes, zoals poffertjes, mini-stroopwafeltjes, tomatensoep en glühwein. Er klinkt muziek en gezang door kinderorkesten en kinderkoren.

Doe jij de lichtjes aan?

Kinderen tot acht jaar maken kans op een bijzondere taak: wie mag de 33.000 lichtjes aandoen? Elke zaterdag wordt er geloot: kinderen kunnen tot 17:00 uur hun naam en leeftijd inleveren bij de ingang. Op een ludieke manier worden de lichtjes in één keer aangeknipt. Elke zaterdag mag een ander kind die leuke taak uitvoeren. De lichtjesavond wordt afgesloten met een lampionnenoptocht.

Wanneer is het Winterfeest?

Ben je ook nieuwsgierig geworden en wil je graag een kijkje nemen op de winterse lichtjesavond in Madurodam? Op deze dagen kun je terecht in Den Haag:
  • Zaterdag 2 november
  • Zaterdag 9 november
  • Zaterdag 16 november
  • Zaterdag 23 november
  • Zaterdag 30 november
  • Zaterdag 7 december
  • Zaterdag 14 december

Winter in Madurodam

Te bezoeken op zeven zaterdagen in november en december (zie hierboven).
De avond begint om 16:30 uur en eindigt om 19:30 uur.
Entree: Kinderen tot 2 jaar gratis. Kinderen tot 11 jaar: 10,50 euro. Volwassenen: 15,00 euro. Kaarten zijn online goedkoper. De prijzen zijn exclusief proeverijkaart.

Laatst gewijzigd: 2013-10-31 14:57:27 · Gepubliceerd: 30 oktober 2013 - 1038