Allemaal leuke Paasuitstapjes dit weekend

Eropuit met Pasen! Redactioneel door

archief oud artikel 17 april 2014 Toerisme Rhenen, Utrecht Het weekend staat weer voor de deur. Alom feestelijkheden omdat het Pasen is! Nog geen plannen of heb je geen zin in verplichtingen? Trek eropuit, in je eentje, met vrienden of het hele gezin. Overal zijn leuke dingen te doen!

Vind je het buiten te nat of te koud? Er zijn nog veel meer indoor uitstapjes met Pasen. Kijk snel in de UITkalender voor uitstapjes waar je warm van wordt! Of waag je eens aan een museum bij jou in de buurt!

Nieuw avontuur: Expeditie Berenbos

Ouwehands Dierenpark is een nieuwe, beregave beleving rijker: Expeditie Berenbos. Ga door het spannende doolhof, ontdek van alles over de beer in het pittoreske dorp Karpatica, bewonder de sterrenhemel en beleef vervolgens een avontuur in Het Berenbos! Donderdag 17 april werd dit nieuwe project na een verbouwing van een half jaar geopend. In Het Berenbos genieten bruine beren die vroeger mishandeld zijn van een onbezorgd leven. Samen met de wolven bewonen ze van een stuk bos van twee hectare groot. Expeditie Berenbos, nâg mooier voor mens en beer!
Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Entree: 21,00 euro voor volwassen, 18,50 euro voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar.
Ook op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Paasmarkt op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Hip, vintage en duurzaam: kernwoorden van de Paasmarkt op Landgoed Mariënwaerdt. Rondom Landgoed Mariënwaerdt staan talloze fruitbomen in bloei. Een prachtige locatie voor een Paasmarkt voor het hele gezin. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 april houdt Mariënwaerdt voor het derde jaar een Paasmarkt met twintig kraampjes vol hippe, duurzame en vintage artikelen en lekker (biologisch) eten. Kom ook proeven, meedoen met een workshop (bijvoorbeeld Paastafelstuk maken) of genieten van de natuur. Voor kinderen zijn er ook workshops, een speurtocht, een kidsmarkt en nog veel meer. En... de Paashaas heeft eieren verstopt!

Paasmarkt op Landgoed Mariënwaerdt
Vrijdag 18 april geopend van 11:00 uur tot 20:00 uur en zaterdag 19 april van 11:00 tot 17:00 uur.
Aangelijnde honden zijn welkom.
Entree en parkeren zijn gratis.

Vier Pasen op een unieke manier in Orientalis

De Paasdagen worden op een unieke manier gevierd bij Museumpark Orientalis. Op Eerste Paasdag is er een zonsopgangwandeling, samen met Doro Krol, de nachtburgemeester van Nijmegen. Ook kun je meewandelen door het Paasverhaal in een decor van kruiswegstaties, zang, figuranten en vuurkorven. Orientalis is natuurlijk helemaal in de sfeer van het Bijbelse verhaal. Er is een uitgebreid paasontbijt in de Romeinse Herberg. Op Eerste en Tweede Paasdag zijn er diverse activiteiten, rondleidingen en optredens. Theatergroep Kwatta speelt maandag 21 april de voorstelling Nathans Kinderen. Op de site van Orientalis staat alle informatie.

Ochtendprogramma in Orientalis, met zonsopgangwandeling en Paasontbijt
Ontvangst vanaf 5:45 uur, start om 6:00 uur.
Aanmelden tot zaterdagmiddag 19 april tot 12:00 uur via 024-3823110.
Prijzen: kinderen tot en met 15 jaar: 15,00 euro, volwassenen: 17,50 euro.
Er zijn ook diverse middagactiviteiten. Kijk op de website van Orientalis voor alle informatie en de juiste tijden.

Boten Opstapdag in Friesland

In Friesland krioelt het zaterdag 19 april van de boten: grote zeilschepen, kleine motorbootjes, Friese skûtsjes en luxe elektrische sloepen. Paaszaterdag staat in Friesland in het teken van de Boten Opstapdag, zodat Nederland kan kennismaken met watersport in Friesland. Zaterdag kun je verschillende vaartuigen testen of aan wal genieten van een terrasje en muziek. Waar kun je terecht?

  • Heeg
  • Woudsend
  • Terherne
  • Sneek
  • Earnewâld
  • Balk
Overal liggen bootjes en boten klaar die je mag uitproberen. In Woudsend is een braderie en kun je een e-bike uitproberen. In Kameleondorp Terherne hebben ze een kinderroeibootje en een varend huis en kun je mee op een rondvaart op een echt Kameleonschip. In Earnewâld kun je het beroemde Skûtsjemuseum bezoeken en het water op in een grote opblaaswaterbal. In Balk kom je helemaal tot rust aan het strandje van het Slotermeer. Kijk voor alle activiteiten op de website van Beleef Friesland.
Opstapdag in zes Friese plaatsen
Zaterdag 19 april van 's ochtends tot 's avonds.
Entree: gratis.

Vind het Gouden Valken Ei op Muiderslot

Dat is nog eens een mooie prijs voor het eieren zoeken! Tijdens de Paasdagen op zondag 20 en maandag 21 april worden op het Muiderslot in Muiden tussen de honderden paaseieren van chocolade een aantal Gouden Valkeneieren verstopt. Dus doe goed je best en vind één van die mooie gouden eieren! Want uit de gelukkige vinders wordt een kind geloot dat een keer mag terugkomen, om een dag lang de baas op het kasteel te zijn! Tijdens de Paasdagen houdt de Valkenier vliegdemonstraties met roofvogels. Speciaal voor het paasweekend neemt hij een uilskuiken mee.

Eieren zoeken op het Muiderslot
Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: volwassenen 13,50 euro, tot en met 11 jaar 9,00 euro, kinderen tot en met 3 jaar gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 11:50:17 · Gepubliceerd: 17 april 2014 - 4247