1

Dagje uit dit weekend

Weekend Top 5: tips voor de leukste uitjes!

Wat is er nog meer te doen dit weekend? Redactioneel door
Foto 1. Vernieuwend theater en circus op straat. Foto: Spoffin Street Art

archief oud artikel 27 augustus 2015 Toerisme Landelijk Nu de zomervakantie zo goed als voorbij is, moet je oppassen dat je niet in de sleur van het dagelijkse leven blijft steken! Gelukkig puilen de weekenden nog uit van de leuke dingen. Bekijk snel deze vijf tips voor het weekend!

Springkussens voor grote mensen

AMSTERDAM - Goed nieuws voor alle grote mensen die barsten van energie: er komt een Springkussenfestival voor volwassenen! Hier is spelen en springen serious business. Waag je zonder gêne op de springkussens, stormbanen of bumper balls of jump in de ballenbak! DJ's zorgen voor een lekker sfeertje. Het festival wordt van 29 tot en met 30 augustus gehouden in Sportpark Sloten.

Leuke traktatie van het Centraal Museum: de eerste zestig kinderen die naar de tentoonstelling Nijntje 60 jaar! komen, krijgen een gratis entreekaartje. De actie is nog elke dag, tot en met zondag 30 augustus.

Theater op straat

AMERSFOORT - De binnenstad van Amersfoort is drie dagen lang het podium voor circustheater, dans, straatspektakel tijdens Spoffin Street Art. Van 28 tot en met 30 augustus zijn er tientallen producties te zien op straat. Laat je verrassen door alles wat er te zien en te horen is. Bijvoorbeeld de grote openingsvoorstelling, met een optreden van het met benzine overgoten vuurcircus van de Burnt Out Punks!

Spektakel in de haven

TILBURG - Spectaculaire actie in de Piushaven! Tijdens het Drakenbootfestival Tilburg kijk je hier je ogen uit naar de teams van 9 of 17 personen die de sportieve strijd met elkaar aangaan op het water. Opzwepende drums, geplons van peddels, gejuich en een gezellig Aziatisch sfeertje. Drakenboot varen is een eeuwenoude Chinese sport, die inmiddels heel populair aan het worden is in Europa. Maak het mee op zondag 30 augustus!

Gezellig oogstfeest

RAALTE - Lekker ongedwongen genieten van muziek, een biertje en gezelligheid kan dit weekend tijdens Stoppelhaëne Sallands Oogstfeest. Bekijk het unieke oogstcorso, vier feest met de beste bands en artiesten en slenter over de gezellige braderie. Mis ook de Boerendag en het Bloazersfestival niet! Stöppelhaene is een compleet en gezellig festival voor de hele familie, te bezoeken van 26 tot en met 30 augustus.

Vechten met Romeinen

EMPEL - Tweeduizend jaar geleden stond er een Romeinse Tempel, maar nu wordt de Historische dag Empel er gehouden. De plek wordt overspoeld door vikingen en Romeinse soldaten. Re-enactors blazen het verleden nieuw leven in! Kinderen kunnen heel veel leuke dingen doen, zoals schatzoeken met een detector, leren vechten, knutselen en spelen. Er zijn marktkraampjes en de tempel is voor één dag weer zichtbaar op de oorspronkelijke plek. Kijk je ogen uit op deze historische dag op zondag 30 augustus.

Voordelig eropuit? Vind, binnen of buiten, uitstapjes met korting of een leuk extraatje bij DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Vernieuwend theater en circus op straat. Foto: Spoffin Street Art
Foto 3. Speeltuin voor grote mensen! Foto: Springkussenfestival voor volwassenen
Foto 4. Spektakel in een drakenboot. Foto: Drakenbootfestival Tilburg
Foto 5. Het oogstfeest in Raalte is uitgegroeid tot een heel festival. Foto: Stöppelhaene

Laatst gewijzigd: 2015-08-26 13:47:50 · Gepubliceerd: 27 augustus 2015 - 487