1

De leukste markten en braderieën in april

Snuffel tussen vintage spullen en geniet van heerlijk eten

Markten in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Geniet van de gezellige sfeer op een markt. Foto: Unsplash

2 april 2024 Toerisme Landelijk Het is weer voorjaar, en dat betekent ook dat het seizoen van de markten en braderieën is geopend. Struin langs kramen vol parels (én, toegegeven, hier en daar wat oude meuk), haal een hapje en drankje, geniet van muziek en knoop een praatje aan met de standhouders. Dit zijn de leukste markten en braderieën in april, van de Salt Market aan het Scheveningse strand tot de VerzamelJaarbeurs in Utrecht. Je gaat niet met lege handen naar huis!

Ibiza Xperience Fair

Den Bosch, Noord-Brabant Zin in zomer, zon, wuivende palmbomen en Spaanse muziek? Op zaterdag 6 en zondag 7 april beleef je het heerlijke leven op Ibiza tijdens de Ibiza Xperience Fair. Ontspan in de ‘House of Garden’ met Ibiza-sounds, neem plaats op een terrasje en snuffel tussen de mooie spullen in de stands. Tijdens de Ibiza Xperience Fair ben je écht even op vakantie – en dat gewoon in de Brabanthallen. De toegangsprijs is € 12,50 voor volwassenen.

Bekijk alle markten en braderieën in Nederland op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Salt Market

Scheveningen, Zuid-Holland Is er iets fijners dan struinen over een markt, en daarna met je voeten in het zand een drankje doen? De Salt Market is een gezellige lifestylemarkt aan de boulevard van Scheveningen. Slalom tussen de kraampjes door met het strand en de Scheveningse pier als decor. Heerlijk, dat ruisen van de zee! Wie heeft er zin in een portie kibbeling? Je bezoekt de Salt Market op zaterdag 6 en zondag 7 april van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Snuffelmarkt Kennemer

Haarlem, Noord-Holland Iets leuks voor in huis, een origineel cadeau of een antiek meubelstuk dat weer hélemaal in is: op de snuffelmarkt in het Kennemer Sportcenter vind je ongetwijfeld iets leuks. De markt telt maar liefst tweehonderdvijftig kramen met voornamelijk tweedehands spullen. Je bezoekt de markt op zondag 7 april tussen 09:00 en 16:30 uur, de entree is € 4,00.

Braderie in Hoofddorp

Hoofddorp, Noord-Holland Op zaterdag 6 april is er van 09:00 uur tot 17:00 uur een gezellige braderie in het centrum van Hoofddorp: de Marktlaan en een deel van het Stamplein zijn dan gevuld met marktkramen. Misschien leuk om te combineren met de Bijbelse Tuin: een oase van rust in Hoofddorp met meer dan vijftig beelden, planten, bomen en bloemen uit de Bijbel.

Curiosa Delft

Het centrum van Delft ís al zo gezellig – en helemaal er langs de grachten kraampjes met mooie spullen staan. Servies, sieraden, oude prenten en boeken: je vindt er van alles. Curiosa Delft is van april tot en met oktober iedere week op zaterdag langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven. Deze maand bezoek je de markt op 6 april, 13 april en 20 april.

Pasar Malam Istimewa XL

Leeuwarden, Friesland Indonesië is dichterbij dan je denkt! Tijdens Pasar Malam, wat ‘avondmarkt’ betekent, zie, voel, proef, ruik en hoor je de Indonesische cultuur. Dwaal over de grote Oosterse specialiteitenmarkt met kleding, wanddecoratie en wierook en geniet van de Indonesische keuken in een van de vele eettentjes. Ondertussen is er muziek en dans door verschillende artiesten. Pasar Malam Istimewa XL is echt een belevenis! De toegangsprijs is € 12,50 voor volwassenen, € 10,00 voor kinderen – bekijk de website van het evenement voor earlybird-korting.

Neuzelbeurs

Rijswijk, Zuid-Holland In De Broodfabriek is het op zaterdag 13 en zondag 14 april heerlijk ‘neuzelen’ tussen de leuke spulletjes tijdens de Neuzelbeurs! Met zo’n 200 stands is er van alles te vinden, van horloges, boeken en speelgoed tot sieraden, servies en tassen. Volwassenen betalen € 4,00 om naar binnen te gaan, voor kinderen is de entree € 3,00.

Mega Vlooienmarkt

Goes, Zeeland Met maar liefst 375 kramen is de Mega Vlooienmarkt in Goes gerust ‘mega’ te noemen. Op zaterdag 20 april zijn de Zeelandhallen gevuld met allerlei tweedehands spullen. Kleding, servies, speelgoed, tassen: wat vind je er níet, eigenlijk? De toegangsprijs is € 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met tien jaar mogen gratis naar binnen. En als je dan toch in de buurt bent: dit zijn de mooiste plekken van Goes.

VerzamelJaarbeurs

Utrecht, Utrecht Van 19 tot en met 21 april strijkt de grootste vintagemarkt van Europa neer in Utrecht! Op de VerzamelJaarbeurs vind je designstukken, vintage aardewerk, archeologische vondsten, nostalgisch speelgoed en heel veel retro items. Oftewel: je gaat niet met lege handen naar huis. Dat is de toegangsprijs (€ 16,50 voor volwassenen, € 8,50 voor kinderen vanaf acht jaar) dubbel en dwars waard.

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag in Nederland. Dan is er in het hele land van alles te beleven, van rommelmarkten tot koningsspelen en dansfestivals.
Foto 2. Er zit van alles tussen – je gaat vast niet met lege handen naar huis. Foto: Unsplash

Laatst gewijzigd: 2024-04-02 13:42:17 · Gepubliceerd: 2 april 2024 - 3216