1

Dagje uit dit weekend

Dit weekend zijn er weer leuke uitjes om samen te beleven. Gezellig!

Amsterdam Light Festival Redactioneel door
Foto 1. Neem een rondvaart door de verlichte grachten van Amsterdam. Foto: Janus van den Eijnden.

archief oud artikel 26 november 2015 Toerisme Landelijk Ontdek Amsterdam en Schiedam op een compleet nieuwe manier tijdens bijzondere festivals, bezoek nieuwe tentoonstellingen of beleef een van de vele magische kerstmarkten. Je vervelen is dit weekend in ieder geval geen optie. Fijn weekend!

Kunst met een verhaal

OTTERLO - Hou je van kunstwerken met een persoonlijk verhaal? Dan mag je de nieuwe expositie Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World in het Kröller-Müller Museum niet missen. Voor wie het niet weet: Barbara Hepworth (1903-1975) was een wereldberoemde beeldhouwer in haar tijd - en nu nog steeds. Ze maakte prachtige kunstwerken met haar relaties en de natuur als haar grootste inspiratiebronnen. Vanaf 28 november leer je haar kunst en haar als persoon beter kennen in een bijzondere expositie over haar werk en leven.

Amsterdam geeft licht

AMSTERDAM - De stad staat vanaf 28 november bol van de lichtgevende kunstwerken. Zaterdag begint het Amsterdam Light Festival, met overal sculpturen, installaties en projecties van internationale kunstenaars. Amsterdam biedt letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje in de donkere dagen voor kerst, met dit jaar 'Vriendschap' als thema. Er zijn tal van routes door de hele stad te zien. Te voet en per boot, met sfeervolle lichtjes in de grachten.

Met een glimlach in de bioscoop

SCHIEDAM - Gratis feel good films kijken met een bak popcorn op schoot - ook gratis - én extra aandacht voor kinderfilms en kinderroutes, zodat je kinderen er ook lekker zelf op uit kunnen en jij eventjes een ultiem relaxmomentje hebt. Het SuikerZoet Filmfestival in Schiedam is vanaf 26 november tot en met 29 november het filmwalhalla van Nederland! Met romantiek, drama en kinderfilms uit binnen- en buitenland. Sommige oud, sommige nieuw, maar ze toveren allemaal een glimlach op je gezicht.

Bourgondisch en magisch

MAASTRICHT - Dit weekend is de start van Magisch Maastricht 2015. Maastricht is al sfeervol, maar de stad is vanaf 28 november ronduit betoverend. Overal in de stad zie je lichtjes en versieringen. Op het Vrijthof shop je op de kerstmarkt, schaats je op het plein en probeer je de carrousel en het reuzenrad uit. Een echte aanrader: met al die lichtjes is het uitzicht geweldig. Is het een beetje koud? Overal in de stad vind je verwarmde terrasjes en gezellige cafés.

Overdekte kerstmarkt

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Lekker warm binnen shoppen in kerstsferen bij de Christmas Fair Manhattan Style in Hardinxveld-Giessendam! Mooie kerstversieringen, originele cadeautjes voor onder de boom - of voor jezelf - en speciale avonden vol livemuziek en entertainment. Doe inspiratie op voor in huis of kom gewoon langs voor de koffiecorner en geniet van een warme drank met iets lekkers in kerststijl. Entree is gratis!

Foto 2. Wandel door prachtig verlicht Amsterdam. Foto: Janus van den Eijnden.
Foto 3. Het thema van Amsterdam Light Festival is dit jaar 'Vriendschap'. Foto: Janus van den Eijnden.
Foto 4. Barbara Hepworth in het Kröller-Müller Museum in 1965.
Foto 5. Tijdens SuikerZoet Filmfestival bekijk je films op speciale locaties in Schiedam.

Laatst gewijzigd: 2015-11-26 12:19:34 · Gepubliceerd: 2015-11-25 16:43:02 - 785