1

Dagje uit dit weekend!

Vijf leuke uitjes voor zaterdag en zondag

Dagjes uit op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Neem een kijkje achter de schermen bij Schiphol! Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je korting op je kaartjes.

archief oud artikel 28 april 2016 Toerisme Landelijk Heb jij al wilde plannen voor dit weekend? Het weer doet wat 'ie wil, maar met deze leuke uitjes blijf je sowieso droog. Reis door je eigen lichaam, ontdek de geheimen van Schiphol en speel met apen in de jungle. Bekijk onze weekendtips! Fijn weekend!

Behind the scenes bij Schiphol

SCHIPHOL - Schiphol is een grote fabriek, waar alles volgens een precies schema verloopt. Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen? Ga backstage bij Schiphol! Ontdek wat er allemaal bij komt kijken bij het opstijgen en landen van al die vliegtuigen. De ideale manier om als thuisblijver toch dat lekkere vakantiegevoel te ervaren. Bestel tickets bij DagjeWeg.NL Tickets en krijg 50% korting op je kaartjes!

Bewonder op zaterdag 30 april wereldsteden, natuurgebieden en beroemde monumenten van licht bij Magic World of Lights in Roermond!

Rondleiding door je eigen lijf

OEGSTGEEST - Leer alles over het menselijk lichaam, van top tot teen! Letterlijk: je begint onderaan en reist omhoog naar de hersenen van een gigantisch gebouw in de vorm van een mens. Geen zorgen: dat kan lekker lui met de roltrap. Een leerzaam uitje voor het hele gezin, zonder gedoe met het weer! Koop kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en krijg €5,- korting per ticket.

Sporten in streetstyle

AMSTERDAM - Sportievelingen en durfals opgelet: dit weekend is de stad Amsterdam één groot speeltoestel. Vanaf 28 april tot en met 2 mei maakt Urban Sports Week Amsterdam de stad net dat beetje spannender. Bekijk wedstrijden en shows van professionele sporters en beginners. Elke stoeprand, elk bankje: alles is een podium voor urban sporters. Freerunning, basketbal, inline skating, skateboarden: alle straatsporten komen op verschillende locaties in de stad aan bod.

Feestje in de speeltuin

LUTTELGEEST - Op zaterdag 30 april open de nieuwe speeltuin van de Orchideeën Hoeve. De speeltuin is twee keer zo groot en twee keer zo hoog als het oude Mangrove Speelparadijs. Om 11:00 uur wordt de speeltuin officieel geopend met een feestje. Voor de opening zijn er schminkers, een dj, een ballonartiest, en meer extra entertainment. Leuk detail: er loopt ook een levensgrote aap rond. Trotseer als eerste de speeltoestellen! Je kunt het feestje bijwonen met een gewoon dagentreebewijs.

Nieuw station in oude stijl

HOORN - Jaren is er gewerkt aan het nieuwe station in Hoorn. Zaterdag 30 april opent Tramstation Hoorn eindelijk! Het gebouw en de omgeving zijn grotendeels nieuw, maar helemaal in de stijl van honderd jaar geleden. Letterlijk een reis terug in de tijd! In de meivakantie zijn er extra activiteiten en is de dienstregeling van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik extra uitgebreid. Zo kun je een ouderwetse reis uitbreiden met het Luxe Lunch Express arrangement.

Foto 2. Bij CORPUS leer van alles over je lichaam en over verzorging en gezondheid. Foto: CORPUS.
Foto 3. Geniet van de nieuwe en ouderwetse Luxe Lunch Express. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Laatst gewijzigd: 2016-04-28 10:59:50 · Gepubliceerd: 28 april 2016 - 2074