Winter Station




Winter Station

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Winter Station in Het Spoorwegmuseum
Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantie twee weken lang in wintersfeer

Ook dit jaar wordt Het Spoorwegmuseum in de kerstvakantie weer omgetoverd in ‘Winter Station’. Het hele museum ondergaat daarvoor een metamorfose. Kerstbomen, guirlandes, een ouderwetse carrousel, een overdekte ijsbaan, duizenden lichtjes en de geur van oliebollen en poffertjes zorgen voor een warme nostalgische wintersfeer. Iedere dag is er een programma met acrobatische acts en optredens. Winter Station loopt van 18 december 2010 t/m 2 januari 2011. Kijk op www.winterstation.nl voor het programma.

Opening op vrijdag 17 december
Op vrijdag 17 december om 19 uur zal Winter Station geopend worden met een spectaculaire vuurshow door vuurkunstenaar Pyroselle op het voorplein. Het museum is deze avond van 19 tot 21 uur voor iedereen gratis toegankelijk.

Gevarieerd programma
Gedurende Winter Station is er iedere dag een gevarieerd programma. Dit jaar zijn in het hele museum leuke, grappige en bijzondere acrobatische acts te zien. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens speciale knutselworkshops en de allerkleinsten kunnen worden geschminckt.

Schaatsbaan
Een bezoek aan Winter Station is voor de museumbezoeker een aparte ervaring. Alleen al vanwege de ijsbaan die in de grote hal van het museum wordt aangelegd. Er kan geschaatst worden in het museum! Een bijzondere ervaring om op de gladde ijzers langs reusachtige treinen te glijden. Schaatsen zijn gratis te leen, en natuurlijk ontbreekt de traditionele ‘koek en zopie’ niet.

Antieke carrousel
Bijzonder is de historische carrousel die speciaal voor Winter Station wordt opgebouwd. De carrousel komt oorspronkelijk uit België waar hij in 1903 gebouwd werd door de firma DeVos te Gent. De Engelsen noemen deze draaimolen een ‘Galloper’, de paarden op de carrousel gaan namelijk omhoog en omlaag, ze zijn als het ware in galop. Vooral voor kinderen een leuke ervaring om eens op een ouderwetse draaimolen in het rond te zwieren.

Data en openingstijden
Het Spoorwegmuseum is van 18 december tot en met 2 januari geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (ook tijdens beide kerstdagen). Op nieuwjaarsdag is Het Spoorwegmuseum gesloten.
Opening vrijdagavond 17 december om 19 uur op het plein voor het Maliebaanstation.

Kijk voor meer informatie op de website: www.winterstation.nl

 Bezoek www.winterstation.nl

Winter Station
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.