Grachtenfestival

Grachtenfestival

Een heel bijzonder festival! Het Grachtenfestival is een jaarlijks terugkerend muziekfestival waarbij uitvoeringen van klassieke muziek Een heel bijzonder festival! Het Grachtenfestival is een jaarlijks terugkerend muziekfestival waarbij uitvoeringen van klassieke muziek plaatsvinden op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam, de IJ-oevers en in Noord. Tijdens het Grachtenfestival krijgt Amsterdam er zeker 50 unieke concertlocaties bij - prachtige stijlkamers in grachtenpanden en allerlei bijzondere plekken op en aan het water!

Het Grachtenfestival is dit jaar van 12 tot 21 augustus en biedt met name jong, muzikaal talent uit heel Nederland een podium. Tegelijkertijd wordt de bezoeker feestelijk en informeel meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis langs niet eerder ontdekte plekken.

Ieder jaar wordt een speciaal programma samengesteld rondom een thema. In 2011 is het thema 'Dans'.

Op de eerste zaterdag - 13 augustus - is er Toekomstmuziek. Jong klassiek op het water. Jong talent vormt al spelend een route van podium tot podium. Op de tweede zaterdag - 20 augustus - vinden de gratis Huis- , Tuin en Dakterrasconcerten plaats, waarbij prijswinnaars van (inter)nationale concoursen optreden. Deze concerten zijn zeer populair bij bezoekers van het Grachtenfestival, die op de ochtend van de concerten al voor dag en dauw in de rij staan voor een kaartje.

Naast het Grachtenfestival is er ook het Junior Grachtenfestival, met speciaal voor kinderen gemaakte voorstellingen op speelse locaties, zoals het Vuurtoreneiland.

De toegangsprijzen voor de concerten worden bewust laag gehouden; een aantal, met name openluchtconcerten, is zelfs gratis. De kaartverkoop start 22 juni via www.grachtenfestival.nl en de AUB Ticketshop.

Meer informatie via www.grachtenfestival.nl.

Grachtenfestival

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.