1

Open Dag Kazernes Ede


-advertentiepositie-



Open Dag Kazernes Ede

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Heeft u altijd al eens een kijkje willen nemen achter de hekken van de Edese kazernes? Op zaterdag 8 januari heeft u de kans. Op deze datum is er een Open Dag op het terrein van de Mauritskazerne.

De hele dag door zijn er activiteiten voor alle leeftijden:

-De weg vanaf de ingang van het terrein naar de activiteiten is ingericht als kunstroute. De Edese kunstenaars Coby van de Kuit, Ine Boeijen en Eveline Kieskamp creëren hier verschillende kunstwerken met als thema de kazerneterreinen.
-In de Frisokazerne is het genieten met workshops, theater, muziek en schaatsen onder het genot van (gezonde) winterse hapjes en drankjes.
-Op het Expositieplein in de Mauritskazerne komen verleden, heden en toekomst samen. Hier ziet u historische foto’s van de kazernes, beelden van Veluwse Poort en kunst van Edese kunstenaars Marian Mijnhardt, Trijn Romijn en Ben Manusama.
-Op de Nieuwjaarsmarkt vindt u streekproducten, oude ambachten en hulp bij goede voornemens.
-Op het Activiteitenplein buiten kunnen kinderen een ritje maken in een legervoertuig, een echte MIG straaljager bewonderen en zich uitleven op een stormbaan. Er zijn demonstraties en de kleintjes kunnen zich vermaken in Kids World.
-Op verschillende tijdstippen starten er wandeltochten over het terrein van de Mauritskazerne geleid door oud-militairen.

 Bezoek www.ede.nl

Open Dag Kazernes Ede
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.