Nederlands Film Festival


-advertentiepositie-



Nederlands Film Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 21 t/m vrijdag 30 september is Utrecht weer het bruisende middelpunt van de Nederlandse film. Ruim 400 speelfilms, documentaires, tv-producties, animatie en korte films zijn er te zien. Ook is het natuurlijk de uitgelezen kans om Nederlandse filmsterren te spotten.

Op woensdagavond 21 september opent het Nederlands Film Festival feestelijk met de première van DE BENDE VAN OSS. De volgende festivaldagen gaan er nog ruim 100 andere films in première, waaronder ISABELLE, 170 Hz, BENNIE STOUT, ONDER ONS, HOU ME VAST- DE DIJK, LOTUS en BRINGING UP BOBBY.

Even uit de bioscoopzaal? In het Festivalpaviljoen op de Neude, het hart van het festival, kun je altijd binnenlopen voor een hapje & een drankje en natuurlijk om sterren spotten. Ook kun je hier dagelijks genieten van eten én film bij Smaakmakers en de gratis toegankelijke Talkshow met Claudia de Breij, waar het neusje van de zalm uit de Nederlandse filmwereld te gast is, zoals de Gast van het Jaar Frans van Gestel.
Samen met deze Creative Producer zet het NFF tevens een bijzonder programma neer waarin tien (zowel Nederlandse als internationale) films die hem inspireerden worden vertoond.

Kijk voor het complete programma en kaartverkoop op www.filmfestival.nl

Speciaal kinderprogramma
Op zaterdag 24 en zondag 25 september kunnen jong en oud in het Festivalpaviljoen deelnemen aan de workshops waarin de fantasiewereld van Annie M.G. Schmidt centraal staat. De allerkleinsten, van twee tot vier, gaan aan de slag met Jip & Janneke. Voor de leeftijdscategorie tot zes jaar is het thema Pluk (van de Petteflet natuurlijk!), terwijl de oudere kinderen tot tien jaar avonturen met Abeltje beleven. Ook de toegangsprijs is kindvriendelijk, en inclusief een glaasje ranja.

Feest mee met Jip en Janneke!
Je mag verkleden en gaat op avontuur met Jip en Janneke. Een workshop voor de allerkleinsten van 2 tot 4 jaar, waarbij verhaaltjes van Jip en Janneke centraal staan en waarbij de kinderen heerlijk kunnen luisteren, bewegen, verkleden en knutselen.

Een nieuwe plek voor Pluk
Een workshop voor kinderen van 5-7 jaar, waarbij Pluk van de Petteflet de grote held is. Ontwerp en maak samen met de gekste materialen een unieke plek voor Pluk waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

Reis mee met Abeltje
Een schrijfworkshop waarin je alle delen van de wereld ontdekt. Al vliegend door je eigen gedachten maak je je eigen verhaal en bedenk je je eigen droomplaneet.

https://www.filmfestival.nl/nl/festival/voorverkoop/door-de-bril-van-annie-m-g-/

 Bezoek www.filmfestival.nl

Nederlands Film Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.