Levende kerststal in Museum Catharijneconvent


-advertentiepositie-



Levende kerststal in Museum Catharijneconvent

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom voor het echte kerstgevoel naar Museum Catharijneconvent! Hét perfecte decor om het eeuwenoude kerstverhaal tot leven te laten komen. Hoe verliep de reis van Jozef en Maria op weg naar Bethlehem? Wie is wie in de stal? Luister met de hele familie naar het kerstverhaal dat wordt voorgelezen door inspirerende bekende Nederlanders. Bewonder ook de unieke collectie kerststallen, met als hoogtepunt de beroemde Napolitaanse kerststal. Dit jaar uitgebreid met maar liefst 29 nieuwe figuren. Het museum is zowel binnen als buiten geheel in kerstsfeer gehuld. Zo krijgt u vanzelf Zin in Kerst!

Kerstverhaal komt tot leven
Jozef en de hoogzwangere Maria zijn op weg van Nazareth naar Bethlehem. Daar aangekomen blijkt er geen plaats te zijn in een herberg. Noodgedwongen belanden Jozef en zijn vrouw uiteindelijk in een stal... Het kerstverhaal is al duizenden malen verteld. Zo is het steeds weer door de verbeelding van mensen in leven gebleven. De verkondiging van de engel aan de herders in het veld, de drie wijzen uit het oosten en de ster boven de stal. De aspecten uit deze vertelling hebben door de eeuwen heen diverse tradities voortgbracht. Die ieder jaar weer van generatie op generatie worden doorgegeven.

Traditionele voorwerpen
Kunstvoorwerpen uit vorige eeuwen maar ook eigentijdse voorwerpen laten de geboorte van Jezus in de stal zien. Bovendien is een verscheidenheid aan kerststallen te bewonderen. De unieke achttiende-eeuwse Napolitaanse kerststal staat hierbij centraal. Al vanaf de dertiende eeuw worden kerststallen een paar dagen voor Kerstmis in kerken en in paleizen opgezet. Sommige kerststallen zijn klein, andere stallen groeien uit tot grote groepen waarin van alles te ontdekken valt.

Kerstsfeer
Luister bij de kerststal naar het bijzondere kerstverhaal. Ontdek de betekenis van de elementen uit deze vertelling. Maak op een nieuwe manier kennis met de rituelen en tradities die hieruit zijn voortgekomen. Het versieren van de kerstboom en het zingen van liederen, het maakt allemaal deel uit van het kerstgevoel. Bij Zin in Kerst wordt je compleet ondergedompeld in de bijzondere sfeer die kerst met zich meebrengt.

Bekende Nederlanders lezen voor
Het ultieme kerstgevoel van warmte, gezelligheid en verbondenheid ervaart men bij het luisteren naar het kerstverhaal. In een huiselijke sfeer kunt u genieten van het kerstverhaal dat wordt voorgelezen door bekende Utrechters en Nederlanders. Het verhaal van de geboorte van Jezus komt helemaal tot leven bij het zien van de levende kerststal. Na een verkleedpartij als Jozef of Maria maak je zelf deel uit van het tafereel.

Reserveren voor het voorlezen kan vanaf eind november. Houd hiervoor deze site in de gaten!
Het museum is beide kerstdagen geopend van 11.00-17.00 uur.

 Bezoek catharijneconvent.webtank.nl

Levende kerststal in Museum Catharijneconvent
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.