Uitmarkt


-advertentiepositie-



Uitmarkt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen.

De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen. De Uitmarkt inspireert, vermaakt en verrast. Jaarlijks trekt de Uitmarkt zo'n 500.000 bezoekers vanuit heel Nederland. Hiermee behoort de Uitmarkt tot de bekendste culturele evenementen en sterkste festivalmerken van Nederland.

Geniet van meer dan 450 optredens door zo'n 2.000 artiesten. Van klassiek tot jeugd, van hiphop tot dans, van toneel tot jazz: elk genre is vertegenwoordigd. Een breed scala aan artiesten, gezelschappen en culturele instellingen werkt samen om er jaarlijks een bijzonder evenement van te maken. Het uigebreide programma wordt op internet en het Uitmarktboekje bekend gemaakt en je kunt uiteraard ook de gratis Uit-app downloaden.

Naast de grote buitenpodia zijn de boekenmarkt, Uitmarkt Junior en een informatiemarkt van culturele instellingen vaste onderdelen van de Uitmarkt. Doordat alle artiesten, groepen en vrijwilligers gratis meewerken, kan de Uitmarkt een gratis festival blijven.

In 2012 wordt de drukbezochte Uitmarkt voor de 35e keer georganiseerd door het Amsterdams Uitburo. De Uitmarkt vindt traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van augustus en dit jaar is dat van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus. De vele optredens, festiviteiten en kraampjes zijn verspreid over verschillende locaties rond het Museumplein.

Met o.a.: Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Kasper van Kooten, Van Dik Hout, Dio, Javier Guzman, Birgit Schuurman, Musical Sing-a-Long!, Andre Hazes Marathon, Shakesepeare in de Shouwburg. Bekijk voor het volledige programma: www.uitmarkt.nl.

Bereikbaarheid: Bezoekers wordt aangeraden per openbaar vervoer te komen. De locaties zijn te voet en met de tram bereikbaar vanaf het Centraal Station.

 Bezoek www.amsterdamsuitburo.nl

Uitmarkt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.