Brain Experience - Evoluon

Brain Experience - Evoluon

Discovery Center Continium en het Evoluon presenteren de Brain Experience: zes weken lang wetenschappelijk ontdekplezier voor de hele familie!

De ringen van het Evoluon staan deze zomer weer als vanouds vol met talloze doe- en ontdekstations, waarmee je alles te weten komt over jouw hersenen. Hoe werken ze? Hoe krijg je ze fit? Waarom houden ze je soms voor de gek?

Tijdens de Brain Experience is er van alles te doen en te beleven.

Maak tijdens deze tentoonstelling kennis met je eigen brein: hoe ziet het er uit, hoe zit het in elkaar en ben je” links- of rechtsbreinig”? Bezoek de vele doe- en ontdekstations waarbij je hersenen eens flink kunt laten kraken. Of speel voor hersenchirurg en bekijk de verschillende onderdelen van je hersenen eens van dichtbij.

En hoe staat het met jouw geheugen? Werkt het nog een beetje goed op korte én lange termijn? Je ontdekt het in deze tentoonstelling. Ten minste, probeer maar eens een letter te onthouden, als je wordt afgeleid door een vogeltje. Of zullen we je eens flink laten schrikken om je het effect van adrenaline op je prestaties te laten zien?

Test hoe snel je leert en of je goed bent in multitasking. Vergeet bovendien niet dat je hersenen dag én nacht op volle toeren draaien om jou te laten functioneren.

Doe dus eens iets terug voor je hersenen en trakteer ze op een uitje deze zomer in het Evoluon!

Brain Experience - Evoluon

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.