1

Weekend van de wetenschap




Weekend van de wetenschap

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Openingsweekend van de Oktober Kennismaand.

Het Weekend van de Wetenschap is het openingsweekend van de Oktober Kennismaand, dat al 26 jaar vele bezoekers trekt. Experimenten met het brein voor jong en oud. Deuren die anders gesloten blijven, gaan open.

Bij musea, onderzoeksinstellingen, science centra en ook bedrijven in heel Nederland maken bezoekers kennis met aansprekende experimenten en interessante hightechactiviteiten voor iedereen. Een spannende ervaring waar je slimmer van wordt!  Na het weekend valt er dus nog van alles te beleven.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap daagt NEMO jou uit met wetenschappelijke proefjes. Wat gebeurt er als je een glas water met ansichtkaart boven je hoofd omdraait? Durf jij een aansteker onder een waterballon te houden en een 9 volts batterij te testen met je tong? Vetrouw op de wetenschap en ga de uitdaging aan. Behaal zo veel mogelijk stempels en ontvang een verrassing waarmee je iedereen kunt laten zien hoe stoer jij bent. Speciaal voor ouders geeft Dr. Eveline Crone een stoomcursus voor Lastige Ouders waarin zij uitleg en demonstraties geeft over het opgroeien van kinderen.

 Bezoek www.utrechtsuitburo.nl

Weekend van de wetenschap
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.