1

Het Wilde Oog in Flevoland




Het Wilde Oog in Flevoland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de foto- en filmtentoonstelling ‘Het Wilde Oog in Flevoland’ die van 18 januari t/m 4 mei 2014 is te zien in Nieuw Land, worden klederdracht en moderne kunst op verrassende wijze gecombineerd. Urker en Spakenburger vrouwen en mannen in klederdracht zijn in fotoreeksen en filmpjes op theatrale wijze gerelateerd aan markante locaties in Flevoland.

Voor de tentoonstelling in Nieuw Land, maakte het Wilde Oog in de zomer van 2013 foto- en filmopnames van de schoonzussen Koelewijn, drie Urker vrouwen en acht Urker mannen met rekwisieten en decorstukken van jeugdtheatergezelschap BonteHond. In deze tentoonstelling zijn naast de opvallende foto’s en filmopnames ook historische beelden uit het archief van Nieuw Land te zien. Het kunstenaarsduo verbindt de dames in klederdracht aan de kracht van landschapkunstwerken, architectuur en natuur.

Kijk voor meer informatie over Het Wilde Oog op: www.hetwildeoog.nl. Het project ‘Het Wilde Oog in Flevoland’ is mede mogelijk gemaakt door gemeente Lelystad en het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Foto: Urker Dames met theaterobjecten (BonteHond) bij De Tong van Lucifer van Rudi van de Wint (1991-1993). (Het Wilde Oog / fotografie Wout Nooitgedagt)

 Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl

Het Wilde Oog in Flevoland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.