Rembrandt All his paintings

Rembrandt All his paintings

Alle schilderijen van Rembrandt bij elkaar, in de vorm van hoogwaardige reproducties.

In de tentoonstelling hangen voor het eerst alle schilderijen van Rembrandt bij elkaar, in de vorm van hoogwaardige reproducties. Alle 325 aan Rembrandt toegeschreven schilderijen zijn digitaal geremastered en op ware grootte gereproduceerd met behulp van de meest geavanceerde technieken. Het is een unieke ervaring om, het over de hele wereld verspreide, geschilderde oeuvre in zijn chronologische en inhoudelijke samenhang te zien.

Het brein achter de inhoud en inrichting van deze tentoonstelling is professor Ernst van de Wetering, lid en sinds 1993 hoofd van het befaamde in 1968 opgerichte Rembrandt Research Project. De tentoonstelling en het daarin getoonde oeuvre zijn de uitkomst van een leven lang onderzoek naar Rembrandt als kunstenaar en ambachtsman, hoofd van een atelier, leraar en denker over kunst. De vruchten van dit veelzijdige onderzoek zijn zo gepresenteerd en toegelicht, dat een indrukwekkend beeld ontstaat van de weg die Rembrandt als kunstenaar heeft afgelegd.

Op de tentoonstelling zijn ook reconstructies te zien van in het verleden ernstig verminkte schilderijen zoals de Nachtwacht en De Molen (Rembrandt’s grootste landschap). Ook wordt een unieke reproductie getoond van de onvergelijkelijke Danaë, voordat het schilderij door een aanslag met zuur onherstelbaar werd beschadigd.

Rembrandt All his paintings

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.