Realisme kunstbeurs in Amsterdam




Realisme kunstbeurs in Amsterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In januari viert Realisme het 10-jarig bestaan. Sinds 2004 vult het evenement een gat in de markt: het is de enige kunstbeurs die zich richt op een specifieke kunstrichting, namelijk de figuratieve kunst.
Al tien jaar trekt de beurs een groeiend aantal kunstliefhebbers en ook het aanbod op de beurs is zeker niet statisch: inmiddels nemen fotografie en dit jaar ook Street Art een prominente plaats in op de beurs. 33 gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst en fotografie.

EXPOSITIE URBAN REALISM

Ter gelegenheid van deze jubileumeditie organiseren twee nieuwe deelnemers aan Realisme, Galerie Majke Hüsstege en Walls Gallery, in de 'backstage'-zaal een expositie van internationale Street Art getiteld 'Urban Realism'. Street artists, afkomstig uit het illegale straatcircuit, werken meestal onder pseudoniem. In de expositie kunnen de bezoekers van Realisme kennismaken met deze hedendaagse trend binnen de figuratieve kunst. Er zal 2 en 3-dimensionaal werk te zien zijn van onder anderen street artists Banksy, Zeus, Pipsqueak was here en Schoony.

WACKERS ACADEMIE

Op de beursvloer (stand 35) organiseert de Wackers Academie zoals elk jaar workshops, demonstraties en een tentoonstelling. De Wackers Academie Amsterdam is de plek in Nederland voor klassiek figuratief kunst onderwijs. Docenten en studenten exposeren bij verschillende galerieën op Realisme 13.

 Bezoek www.realismeamsterdam.com

Realisme kunstbeurs in Amsterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.