Unseen Photo Fair 2014

Unseen Photo Fair 2014

Unseen Photo Fair, dé internationale fotografiebeurs en –festival in Amsterdam, keert terug met de focus op nooit eerder getoond werk en een uitgebreid festivalprogramma dat fotografie in al haar vormen viert.

NIEUW IN 2014: PREMIERES
Unseen introduceert met trots de Unseen Premieres; werk dat nog nooit eerder getoond is, noch in musea, noch in de galeries of online. Tijdens Unseen zullen meer dan 60 werken en series hun wereldwijde première beleven. Bezoekers kunnen een route volgen langs de Unseen Premières verspreid over de 53 galeries van Unseen Photo Fair voor een overzicht van het nieuwste in de hedendaagse fotografie. Aan de hand van een speciale brochure met artist statements zal meer informatie over de premières worden gegeven. Tijdens de avondopenstelling van de fair op vrijdag 19 september krijgen de bezoekers van Unseen de mogelijkheid de Unseen Premiere Presentations bij te wonen, waarbij de premièrekunstenaars een exclusieve kijk geven in de verhalen en achtergronden van de getoonde premières.

UNSEEN CAMPAGNE WORDT INSTALLATIE
Afgelopen juni werd als onderdeel van de campagne het eerste beeld gelanceerd van het in opdracht van Unseen vervaardigde kunstproject van Unseen 2014, gemaakt door aanstormend fotografietalent Lorenzo Vitturi (1980, Venetië). De campagne is niet één enkel traditioneel beeld, maar toont verschillende stadia van het werkproces van Vitturi. Pas tijdens Unseen zal dit werkproces voltooid zijn, als Vitturi van de originele sculptuur die hij maakte en fotografeerde een enorme installatie doet verrijzen op het festivalterrein. Hiermee zal de inspirerende samenwerking tussen de multidisciplinaire kunstenaar en de beurs en festival van de nieuwe fotografie verder tot leven komen.

Unseen Photo Fair 2014

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.