Herfstmarkt Natuur(lijk)




Herfstmarkt Natuur(lijk)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Onder het motto “Herfstmarkt Natuurlijk”is er op zondag 5 oktober weer van alles te beleven en te proeven op het gebied van natuur en natuurproducten. Een kleine en willekeurige greep hieruit. Net als voorgaande jaren zijn er de alpaca’s te bewonderen met er langs het spinnenwiel om de wol te bewerken. Frits van Sambeeck laat proeven hoe wijn van Eerselse bodem smaakt. Heel bijzonder is de komst van een heuse paardenfluisteraarster in de persoon van Rian van de Pas uit Vessem. Er zijn diverse infostands onder meer van AVN de Kempen, Weidevogels, IVN en Staatsbosbeheer. Verder zijn er allerlei stands die iets met kruiden van doen hebben.
De appels van de prachtig fruitbomen zijn weer verwerkt tot overheerlijke appelcompote en worden gebruikt voor het uitpersen van vers appelsap. Natuurlijk is er weer de lekkere pompoenensoep en diverse andere smakelijke producten. Maria’s keuken met gerechten bereid van dikwijls vergeten groenten uit de museumtuin, en het theepaviljoen van Els in de kruidentuin zijn zeer de moeite waard.
Wat is een evenement in de museumtuin zonder een spetterend optreden van de enthousiaste trommelaars van Severinus. Ook het optreden van dweilorkest Krankjorum zorgt altijd weer, zeker onder het genot van een drankje voor het nodige vermaak.
Van zelfsprekend worden ook de jongere bezoekers niet vergeten. Zij worden uitgenodigd om onder begeleiding mooie werkstukjes te maken en de Kruidenkabouter neemt ze mee over het Kabouterpad.

 Bezoek www.achtzaligheden.nl

Herfstmarkt Natuur(lijk)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.