1

Herfstvakantie: familievoorstelling Coppélia




Herfstvakantie: familievoorstelling Coppélia

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Museum Speelklok presenteert: betoverende familievoorstelling “Coppélia”

De familievoorstelling Coppelia is een muzikaal theatersprookje over een mechanische pop die tot leven komt.
Tijdens de herfstvakantie blazen de instrumenten van Museum Speelklok samen met theatermakers Kim Arnold en Kay de Jong nieuw leven in het 19e-eeuwse sprookje Coppélia. In deze spannende en grappige bewerking beleven Frans en Swanilde een griezelig avontuur met de mysterieuze Coppélia in het huis van de oude doctor Coppelius. Traditiegetrouw programmeert Museum Speelklok ook dit jaar weer een unieke theaterproductie voor de hele familie in de herfstvakantie.

Wanneer: première op 19 oktober om 16.00 uur en 22 t/m 26 oktober om 14.00 en 15.00 uur
Adviesleeftijd: 5+
Kijk op www.museumspeelklok.nl voor kaartverkoop en meer informatie.

Verhaal
Sommigen zeggen dat Coppelius een magiër is met duistere krachten. Maar wat speelt er zich precies af in het donkere huis? En wie is toch de beeldschone, mysterieuze Coppélia? Zal zij Frans’ hart veroveren? Als dat maar goed afloopt! In deze muzikale voorstelling komen de zelfspelende muziekinstrumenten – bijna letterlijk! – tot leven. De betoverende voorstelling is te zien in het kader van de tentoonstelling “Moving Magic”.

Geschiedenis
Coppélia is wereldwijd bekend van de balletvoorstellingen vanaf de 19e eeuw. Het verhaal van Coppélia is gebaseerd op het verhaal van Der Sandmann van E.T.A. Hoffman met muziek gecomponeerd door Léo Delibes. In 1870 is de balletvoorstelling voor het eerst opgevoerd. Ook in Nederland is Coppélia opgevoerd door onder andere het Nationaal Ballet.
Concept, tekst en regie: Kim Arnold, spel: Kay de Jong en Kim Arnold

 Bezoek www.museumspeelklok.nl

Herfstvakantie: familievoorstelling Coppélia
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.