Brandweerdagen bij PIT in de meivakantie

Brandweerdagen bij PIT in de meivakantie

‘Spelen’ met vuur bij PIT in de meivakantie

PIT, het veiligheidsmuseum in Almere heeft een spannend en interactief programma voor het hele gezin in de meivakantie. Van 2 t/m 10 mei beleef en leer je hier alles over de brandweer.

Ga terug in de tijd als het gaat om het brandweervoertuigen en uitrusting, wie was ook alweer die ‘rode brigadier’, ontmoet haar bij PIT. En speciaal voor de meivakantie is de Magirus uit 1960 overgekomen uit het brandweermuseum te Hellevoetsluis.

Ervaar samen met je kinderen wat het werk van de brandweer allemaal inhoud. Doe mee aan de firegames en haal je brandweerdiploma tijdens een bezoek aan PIT in de meivakantie.

Of ga aan boord van de 85 jaar oude blusboot uit Amsterdam en maak hier de mooiste family pictures. Dit kan alleen tijdens de meivakantie. De ‘Jan van der Heyde 2’ meert een week lang aan, aan de steiger van PIT. Ervaar hoe het voelt om op ‘deze oude dame’ gewerkt te hebben en luister naar de mooie anekdotes uit de geschiedenis van deze bijzondere blusboot.

Mis het niet:
o Ontdek de blusboot
o Haal je brandweerdiploma en speel de firegames (v.a. 6 jaar).
o Wat doet de brandweer eigenlijk allemaal? Vraag het aan een van de brandweerlieden die hier tijdens de meivakantie aanwezig zijn.
o Bewonder de Magerius en maak kennis met de rode brigadier
o Ook brandweerman Sam brengt dagelijks een bezoekje aan PIT tijdens de meivakantie.

Beleef de wereld van de brandweer tijdens de meivakantie bij PIT. Check www.pitveiligheid.nl voor dagen en tijdstippen van de activiteiten. In de meivakantie is PIT van maandag tot en met zondag geopend van 11:00-17:00.

Brandweerdagen bij PIT in de meivakantie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.