Prinsen- & Prinsessendagen

Prinsen- & Prinsessendagen

Op de laatste twee dinsdagen van juli èn de eerste twee van augustus is het weer ‘Prinsen- en Prinsessendag’. Kom verkleed naar Paleis Het Loo, versier je eigen kroon met edelstenen en neem plaats op een Koninklijke troon. Dit jaar is er een nieuw ‘sprookjesachtig’ programma, compleet met zeemeerminnen en draken.

Tijdens de Prinse(sse)ndagen op Paleis Het Loo staan de jonge museumbezoekertjes centraal en kunnen een kijkje nemen in de wereld van ‘echte’ prinsen en prinsessen. De Zingende Zeemeerminnen vertellen bij de Venusfontein over De Gouden Bal en een prinses die een kikker kust. Poppentheater De Muze speelt ieder half uur de voorstelling De Draak van Draeckestein, waarin een stad wordt bedreigd door een draak.

Passend bij de tentoonstelling ‘Sisi, sprookje & werkelijkheid’ kunnen kinderen ‘prinses Sisi’ ontmoeten en met haar op de foto. Ze vertelt het verhaal van de Prinses op de Erwt en kinderen kunnen testen of zij ook zo’n prinses zijn. Daarnaast is er een Koninklijke High Tea in de tuinen, met een door de kinderen versierd cakeje en zelfgetapt drankje uit de ranjafontein. Tot slot kunnen de prinse(sse)n regenboogbellen blazen, patronen stoepkrijten en spelen in het Speelpaleis op het Stallenplein.

Voor al deze activiteiten wordt een supplement van € 1,50 per kind gevraagd (i.c.m. een geldig
entreebewijs). Ook is het mogelijk een koetsritje te maken (€ 1,- p.p.) of een kinderaudiotour (€ 3,-
p.p.) te volgen. Voor de Sisi-tentoonstelling geldt een toeslag van € 3,- p.p. (vanaf 4 jaar). Voor alle
kinderen is er een cadeautje. Verkleed komen mag, maar hoeft niet! Aanmelding niet nodig.

Prinsen- & Prinsessendagen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.