1

Twee nieuwe tentoonstellingen in NEMO


-advertentiepositie-



Twee nieuwe tentoonstellingen in NEMO

» Let op: deze activiteit is voorbij «

NEMO werkt de komende jaren aan de vernieuwing van het museum, waarbij elke verdieping een eigen thema krijgt. De vernieuwde eerste verdieping heeft als thema Fenomena. Je ervaart er hoe de wetenschap door de tijd heen aantrekkelijk en begrijpelijk gemaakt is voor iedereen.

Tentoonstelling Wonderlijke Wetenschap
Natuurkunde vind je overal: in de kleuren van een regenboog, bij het knetteren van een trui en in het verschil van stemhoogte bij mannen en vrouwen. Onderzoek en ontdek hoe doodgewone natuurverschijnselen als licht, geluid en statische elektriciteit precies in elkaar zitten. De succesvolle tentoonstelling rondom natuurkundige fenomenen is vernieuwd en uitgebreid met de nieuwe onderdelen Watervortex, Chaotische Slinger en Magnetische Vloeistof. Vanaf 16 oktober in NEMO.

Tentoonstelling Wetenschap in alle tijden
Wetenschappers bouwen steeds voort op ontdekkingen van anderen. Ze zijn nieuwsgierig, kijken kritisch naar bestaande theorieën en stellen vragen. Dat geldt zowel voor het heden als het verleden. De bezoeker ervaart hoe burgers door de jaren heen betrokken zijn bij de wetenschap; via het Museum van de Verlichting (Teylers Museum) en ook via de Vermakelijke Wetenschap in de 18e en 19e eeuw (met objecten van Museum Boerhaave). Bezoekers kunnen zelf onderzoek doen via de interactieve opstelling ‘Onderzoek als een wetenschapper’ of proefpersoon zijn in actueel wetenschappelijk onderzoek via NEMO Science Live en NEMO Research & Development.

Vanaf 16 oktober in NEMO.

 

Twee nieuwe tentoonstellingen in NEMO
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.