1

Dag van het kasteel


-advertentiepositie-



Dag van het kasteel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op Tweede Pinksterdag zijn meer dan 70 kastelen, buitenplaatsen kasteelrunes of tuinen open, waaronder de 7 opengestelde kastelen. Er d

In de middeleeuwen ontstonden kastelen als plekken waar veilig gewoond kon worden. Ook functioneerden ze bij uitstek als plaatsen waar recht werd gesproken, feesten gehouden en hoge gasten ontvangen. Toen ze hun verdedigende functie verloren, werden de imposante kastelen verbouwd tot aangename buitenhuizen, omgeven door mooie parken en tuinen. Daar kon aangenaam gewandeld worden, gejaagd en feestgevierd. Regelmatig werden vrienden en kennissen uitgenodigd te genieten van muziek en toneel. Ook u bent van harte welkom dit te ervaren. Het thema dit jaar is Proef het Verleden.

Ammersoyen Middeleeuws Bewoond
In het Pinksterweekeinde bruist kasteel Ammersoyen van de activiteiten voor jong en oud tijdens de tweede editie van het evenement Ammersoyen Middeleeuws Bewoond. De hertog van Gelre verblijft met zijn hele hofhouding in het Gelderse kasteel. Het jaar 1400 komt weer tot leven en zowel binnen als buiten is veel te beleven.

Tijd:
11.00 - 17.00 uur
Entree:
€ 10,00, kinderen 4 t/m 12 jaar 8,50 euro, t/m 3 gratis
Informatie:
kasteel Ammersoyen


Pure Pinksterfair en kasteelgerechten kasteel Cannenburch
In het park is de jaarlijkse

 Bezoek www.glk.nl

Dag van het kasteel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.