Middeleeuwse Markt




Middeleeuwse Markt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Middeleeuws festival (17 – 18 September)
Om 11:00 stopt de tijdmachine weer in 1474 en waant u zich in het centrum van een glorieus tijdperk.
Duik als toeschouwer onder in het laatmiddeleeuwse Graefenthaler leven en laat de oude tijden weer herleven. Op het terrein is alles wat u zich maar kunt voorstellen bij de middeleeuwen. Steekspelen, authentieke optredens van muzikanten en minstrelen, en een markt met uitzonderlijke handelaren uit vele landen, een badhuis, en gezellige tavernes.
Hier beleven bezoekers vele opwindende facetten van de late middeleeuwen, waaronder authentieke kampementen met re-enactors uit vijf verschillende landen. Het leven en de gewoontes van de soldaten worden zo waarheidsgetrouw mogelijk gepresenteerd, er wordt booggeschoten en er is een uitgebreid en gevarieerd middeleeuws speelgedeelte voor alle kinderen. En niet te vergeten, weer een heuse „kiddy battle“, waarbij kinderen kunnen vechten tegen echte ridders!
De Bourgondiërs trekken op richting Neuss en belegeren onderweg het rijke klooster Graefenthal, in Goch-Asperden. Kan het leger de nonnen en het klooster redden? De re-enactors presenteren naast de vele activiteiten en de levendige handel die gedurende de dag plaatsvinden ook de grote veldslag.
De reusachtige en prestigieuze slag is traditioneel het hoogtepunt van de dag. Geniet van de middeleeuwse sfeer en spanning onder het gekletter van paardenhoeven, en het gebulder van kanonnen. Juich naar de ervaren en dappere strijders die vechten voor roem en glorie op het slagveld!
Bovendien zijn er op het terrein vele lekkernijen, zoals warme mede, vlees van de middeleeuwse barbecue en zelfgemaakte Graefenthaler dadeltaart. Ook in het café kunt u genieten van hartige lekkernijen uit eigen keuken.
Wij nodigen u uit om zelf te komen ervaren hoe indrukwekkend en veelzijdig de late middeleeuwen zijn. Verwen uzelf met een ervaring die u nooit zult vergeten!
17 & 18 September, Kloster Graefenthal

 Bezoek www.kloster-graefenthal.de

Middeleeuwse Markt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.