Natuurwerkdag: Landgoed de Tempel, Oud-Overschie




Natuurwerkdag: Landgoed de Tempel, Oud-Overschie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Natuurwerkdag: Landgoed de Tempel, Oud-Overschie

zaterdag 05 nov 2016 - 10:00 uur

Maak tijdens de natuurwerkdag een begin aan het landschapsherstel van Landgoed de Tempel. Samen met Johan van Galen Last, de landgoederenspecialist van Natuurmonumenten, gaan we hier voor de allereerste keer aan de slag om de doorkijkjes van vroeger terug te brengen. Dit doen we door boompjes te dunnen in het bos.

Landgoed de Tempel

Landgoed de Tempel is een statig landgoed vlakbij Oud-Overschie, net buiten Rotterdam. Het landgoed is dagelijks geopend en gratis toegankelijk voor publiek, van zonsopgang tot zonsondergang.

Unieke beeldencollectie

Bijzonder is de unieke beeldencollectie. Op de meeste landgoederen zijn de baroktuinen in de negentiende eeuw vervangen door tuinen in Engelse landschapsstijl en verdwenen de beelden. Op de Tempel is de oude geometrische baroktuin deels bewaard gebleven en zijn ook de beelden er nog.

Verder staat op de Tempel de oudste eik van Rotterdam. De komende jaren knapt Gemeente Rotterdam de historische gebouwen en het park op. Natuurmonumenten is partner in het parkherstel.

Help jij mee?

Wil jij graag meehelpen tijdens de Natuurwerkdag? Meld je dan aan via de website Natuurwerkdag. Er is plek voor maximaal 25 personen. Neem zelf je lunch mee, wij zorgen voor koffie en thee.

Midden-Delfland

Landgoed de Tempel, entree

Delftweg 186
3046 NC  Rotterdam

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Natuurwerkdag: Landgoed de Tempel, Oud-Overschie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.