1

Kerstmarkt Oberhausen
Kerstmarkt Oberhausen

Kerstmarkt op de oude Markt
De oude markt in Oberhausen wordt omgebouwd tot een geweldige traditionele kerstmarkt. In de zogenaamde "Oberhausener Weihnachtswald" staan marktkramen en hoge dennenbomen. Het voelt alsof je in het bos bent! Ze zijn allemaal prachtig verlicht met kerstlampjes. Er zijn schilderachtige huisjes, een historische draaimolen en een treintje voor de kinderen. Bij sommige kraampjes is nog sprake van traditioneel vakmanschap. Zo is er bijvoorbeeld nog een echte smid aanwezig. In het weekend komt de zingende kerstman langs.

Kerstmarkt van het winkelcentrum Centro
Deze kerstmarkt vindt plaats in het gigantisch winkelcentrum buiten de stad. Deze kerstmarkt is met ongeveer 150 houten hutten een van de grootste kerstmarkten in het Ruhrgebied. Er zijn niet alleen zoete en hartige gerechten, maar ook veel van de ambachten. Onder andere een glasblazer en een houtbewerker. De markt is opgesplitst in drie verschillende onderdelen: de Bergweihnachtsmarkt, Santa's Village en de Wichtelmarkt.

Wat is er te eten?
Net als op de andere kerstmarkten in Duitsland zijn er in Oberhausen aardappel pannenkoeken en worst met boerenbrood te vinden. Verder worden er ook champignons gepoft en zijn er kraampjes met zoete pannenkoeken. Ook de Gluhwein is een aanrader. Gl├╝hwein en andere drankjes worden geserveerd aan rustieke houten tafels in het midden van het dennenbos.

Parkeren
Vanaf Arnhem is Oberhausen in ongeveer 1 uur bereikbaar. Als je met de auto gaat moet je er wel rekening mee houden dat voor Oberhausen een Umweltplakette milieusticker nodig is.

Kerstmarkt Oberhausen