Sprookjesfestival 2018

Sprookjesfestival 2018

Een heleboel sprookjesfiguren bevolken de straten, bossen en pleinen van Arnhem van 13 tot en met 21 oktober 2018. Uit alle hoeken en gaten in de stad komen sprookjesfiguren om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, negen dagen lang de baas is. Het thema is dit jaar 'Gekkigheid'.

Negen dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op verschillende locaties. Maar altijd sprookjesachtig.

Sprookjesfestival 2018

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.