Winter Station Spoorwegmuseum

Winter Station Spoorwegmuseum

Geniet tijdens Winter Station van een prachtig winters aangekleed museum met volop vermaak. Ieder jaar komt het hele museum in winterse sferen met een echte ijsbaan, een antieke carrousel, live muziek, kinderactiviteiten, kampvuurtjes en heel veel lekker eten op bijzondere plekken, zoals een draaimolenrestaurant of een restauratievoertuig.

- Draai tijdens Winter Station lekker rondjes in onze mooie carrousel! Deze is gebouwd in 1903 en mag zich dus antiek noemen. De paarden gaan op en neer als de molen draait, alsof ze in galop zijn. Daarom noemen ze dit soort draaimolens 'Galopper'.
- Op het achterterrein staat een mooie luifeltent waar de vuurtjes worden opgestookt. Een accordeonspeler zorgt voor een gezellige sfeer. Bij de balie zijn gratis marshmallows te krijgen, rooster ze boven de kampvuurtjes. Mmmm...!
- De Compagnie Internationale des Wagons Lits bood luxe treinreizen door heel Europa aan. De rijtuigen reden o.a. in de Noord-Express van Parijs naar Sint-Petersburg. Tijdens Winter Station kunnen bezoekers dineren in dit luxe rijtuig.
- Stuur een leuke wenskaart vanuit het speciale Spoorwegmuseum postkantoor. Daar kun je een gratis kaartje schrijven, versieren en posten of je wenskaart op de speciale wenskaartenwand hangen.
- Nieuw dit jaar is het draaimolenrestaurant! Kom lekker eten terwijl je rondjes draait tussen de treinen.
- Annemiek & dochters staan paraat om kinderen te schminken. Of heb je liever een mooie tattoo? Dat kan ook, met een airbrush maken ze de mooiste tattoos.

Winter Station Spoorwegmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.