1

In de voetsporen van Cajanus




In de voetsporen van Cajanus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 22 januari 2017 is de officiële start van een aantal interessante activiteiten om de 2,50m lange historische persoon Daniël Cajanus in de schijnwerpers te zetten. Een middag speciaal voor lange mensen, met pitches over interessante onderwerpen, met muziek en iets te drinken. Maar ook met bedrijven en organisaties speciaal gericht op lange mensen!

Uiteindelijk zal in maart 2017 Zangstudio Haarlem het operaspektakel opvoeren genaamd 'Cajanus, een gigantische opera'. De voorstellingen vinden plaats in de St. Bavokerk, de plek waar Cajanus in 1749 begraven werd. Er zijn daarnaast diverse andere activiteiten in het Cajanus-thema, zoals onder andere een tentoonstelling in Museum Haarlem over het leven van Cajanus en een Cajanus-voorleesmiddag voor de jeugd in de bibliotheek in Haarlem. Meer over deze activiteiten en de opera kunt u lezen op www.cajanus.nl.

Wat kunt u verder verwachten op het evenement?
Als aankondiging voor de opera-voorstellingen in maart zal op het evenement een deel van het operakoor (zo'n 80 mensen) een lied uit de opera ten gehore brengen. Verder wordt het Cajanus Reuzenbier tijdens dit evenement verkocht. Dit speciaalbier wordt door brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom in beperkte oplage voor de Cajanus-activiteiten gebrouwen.
Maar er is meer: Want naast de specialistische bedrijven voor lange mensen die aanwezig zijn, zullen ook de diverse belangenorganisaties voor lange mensen acte de présence geven.

Als klap op de vuurpijl valt er een mooi prijzenpakket te winnen voor de langste man aanwezig uit Haarlem, de langste vrouw uit Haarlem en de langste man en vrouw aanwezig uit de provincie Noord-Holland. Zij zijn degene die letterlijk in de voetsporen van Cajanus stappen, bijna 300 jaar na dato en worden op een leuke manier in het zonnetje gezet. De prijzen zullen uitgereikt worden door onze Mystery Guest!

De Nederlanders zijn het langste volk ter wereld, maar de gemiddelde Nederlander valt in het niets bij de langste mannen ter wereld. Eén van deze mannen, van ver boven de twee meter, zal als Mystery Guest op 22 januari aanwezig zijn. Reden genoeg dus voor veel lange mensen om op 22 januari naar Haarlem te komen.

 

In de voetsporen van Cajanus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.