1

OER - De wortels van Vlaanderen
OER - De wortels van Vlaanderen

Van 15 maart tot 6 augustus 2017 organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen, in samenwerking met Katoen Natie, Indaver en The Phoebus Foundation, de tentoonstelling ‘OER. De wortels van Vlaanderen’ in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster te Gent.

Op papier is OER een tentoonstelling over de Vlaamse kunst tussen pakweg 1880 en 1930, met in de hoofdrollen: Emile
Claus, Valerius De Saedeleer, Gustave Van de Woestyne, George Minne, James Ensor, Léon Spilliaert, Rik Wouters, Frits Van den Berghe, Constant Permeke, Gust. De Smet, Hubert Malfait en Edgard Tytgat. Ze vertelt over een kantelpunt in de kunst- en cultuurgeschiedenis, en neemt je als bezoeker mee naar de vroege 20ste eeuw.

Maar OER is meer. OER gaat ook over vandaag, en over wie wij als Vlamingen zijn. Want de grens tussen heden en verleden is flinterdun. OER brengt een uitzonderlijke selectie van topstukken van de meest invloedrijke schilders uit die periode. Vele stukken bevinden zich in privébezit en worden voor de eerste keer getoond aan het grote publiek. De werken worden gepresenteerd in een sprookjesachtige scenografie waardoor het lijkt alsof je in de schilderijen rondloopt.

Lees meer over OER- De wortels van Vlaanderen.

Foto's: Luk Monsaert Photography

OER - De wortels van Vlaanderen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.