1

Concert Toe Maar


-advertentiepositie-



Concert Toe Maar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het wordt je lichtgroen en roze voor je ogen, gillende meisjes, de geur van Nederwiet en je voelt je plotseling ruim dertig jaar jonger. Een vette Reggaebas dringt je gehoor en je gemoedstoestand binnen. Je herkent de loopjes. Nee hoor, je bent echt niet op Jamaica. Dit is namelijk de onvervalste Reggae en Ska van eigen bodem. Het is Neerlands bekendste band ooit: DOE MAAR.

Anno nu is de muziek van Ernst, Henny en de twee Jannen nog altijd immens populair. Wie kent ze niet de klassiekers, zoals: Sinds 1 dag of 2; Pa; Eén Nacht Alleen; Doe Maar Net Alsof; Liever Dan Lief; Nachtzuster, enzovoorts.

Natuurlijk zijn er de LP’s, CD’s en DVD’s, maar deze muziek mag ook LIVE nooit verloren gaan. Daarom hebben vijf wijzen uit het Oosten besloten de tributeband ‘Toe Maar’ op te richten. Vijf mannen, die kunnen teren op jarenlange muziekervaring, hebben hun krachten gebundeld. Ze hebben zich letterlijk gestort op deze muzikale uitdaging: “Toen we de muziek voorbereidden werd de bewondering voor de liedjes per repetitie meer en meer. Het zit muzikaal echt fenomenaal in elkaar en dat betekent dus erg hard werken voor ons”, aldus de bandleden.
Met een zanger, wiens stem nog meer op die van Henny Vrienten lijkt, dan Henny zelf. Een onomstootbare drum&bas- ritmesectie en puzzelen met synthesizergeluiden en zwoegen op de zo herkenbare licks. Het resultaat is dat de liedjes en de sound met respect in ere blijven.
Laat je meeslepen en overtuig je van het feit dat echt alle nummers klassiekers zijn en dat je nog meer meezingt dan dat je zelf verwacht: Toe maar – Je Kunt Het!!!

Een avondvullend programma met de grootste hits en beste obscure albumtracks van Doe Maar waarbij even vergeten mag worden dat er zitplaatsen in het theater zijn!
Toe Maar gaat dit doen door Skunk te spelen in een bezetting én instrumentatie die recht zal doen aan het oude New-Wave geluid van de vroege jaren 80 Doe Maar. De (avondvullende) show zal bestaan uit twee gedeeltes. In het eerste gedeelte wordt Skunk integraal uitgevoerd. In het tweede gedeelte van de show worden de hits en de betere obscure albumtracks van de periode ná Skunk gespeeld. Het geheel wordt ondersteund met visuals die speciaal voor deze tour worden ontworpen.

Na 2 succesvolle jaren in Nederland met optredens op festivals zoals de Zwarte Cross en een theatertour met uitzinnige meutes, begint nu ook het buitenland te lonken. De eerste grote optredens in België zijn ondertussen gespeeld en de heren van Toe Maar zijn in april van dit jaar op tour in Curaçao geweest en namen het eiland over als een tropische storm! We durven het nu ondertussen wel te zeggen; “Toe Maar is de allergaafste Doe Maar tribute band!”.

Met een zanger, wiens stem nog meer op die van Henny Vrienten lijkt, dan Henny zelf. Een onomstootbare drum- en bas ritmesectie en jaren 80 synthesizergeluiden is het resultaat dat de Doe Maar liedjes en de sound met respect in ere blijven. Laat je meeslepen en overtuig je van het feit dat echt alle nummers klassiekers zijn en dat je nog meer meezingt dan dat je zelf verwacht!

 Bezoek www.openluchttheater-engbergen.nl

Concert Toe Maar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.