Rembrandt Art Festival




Rembrandt Art Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 15 juli 2017 is het Rembrandts 411e verjaardag en dat wordt gevierd met een groot straatfeest: Rembrandt Art Festival. De ondernemers uit de Jodenbreestraat en Sint Antoniesbreestraat in Amsterdam maken er zoals elk jaar samen een artistiek en culinair buurtfeest van.

Beide straten zullen feestelijk versierd zijn en gevuld met kunst, muziek en natuurlijk genoeg street food. Niemand hoeft zich te vervelen, want street artists zullen bezoekers live inspireren om zelf aan de slag te gaan, er zijn etsworkshops voor de deur van het Rembrandthuis, een schilderworkshop in samenwerking met Royal Talens en HEMA presenteert een exclusieve kleurplaat voor deze gelegenheid. Daarnaast komt de Sunday Market speciaal voor Rembrandts verjaardag naar de Jodenbreestraat, met kraampjes vol ambachtelijke producten, hapjes en drankjes, exclusieve kleding en accessoires en veel meer. Vier Rembrandts verjaardag mee in de Bree!

Museum Het Rembrandthuis
In dit monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is, heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Bezoek zijn atelier, de oude keuken en woonkamer en waan je in de zeventiende eeuw. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten, leerlingen én hedendaagse kunstenaars.

De Bree
De Jodenbree- en Sint Antoniesbreestraat vormen samen het winkel-, cultuur en horecagebied van De Bree.

 Bezoek www.rembrandthuis.nl

Rembrandt Art Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.