1

Radicale Sociale Animale Talen




Radicale Sociale Animale Talen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Radicale Sociale Animale Talen is een omvangrijke tentoonstelling in de Grote Zaal van het Cobra Museum waarin een de thema’s ‘Vrijheid en engagement’, ‘Schrift en beeld’ en ‘Materie’ op losse wijze worden verkend die van belang waren voor de CoBrA-beweging en die hun artistieke en maatschappelijke urgentie nooit verloren hebben – en om die reden ook vandaag nog kunstenaars inspireren.

Radicale Sociale Animale Talen is een tentoonstelling met een transhistorisch karakter, waarbij op basis van attitude en thematiek werken uit verschillende periodes en culturele contexten bij elkaar worden gebracht, en artistieke verbanden doorheen de tijd worden aangegeven. Zo kan CoBrA worden gebruikt als lens om naar het nu te kijken, en kunnen omgekeerd nieuwe interpretaties van CoBrA ontstaan.

Gabriel Lester / Polylester ontwikkelde speciaal voor Radicale Sociale Animale Talen een modulaire tentoonstellingsarchitectuur, waarbij hij met minimale middelen de bestaande structuur een ander voorkomen geeft.

 Bezoek www.cobra-museum.nl

Radicale Sociale Animale Talen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.