1

Trio Aubade op Fort bij Nigtevecht




Trio Aubade op Fort bij Nigtevecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Trio Aubade op Fort bij Nigtevecht za 7 oktober tijdens #Kamermuziekfestival @Natuurmonumenten Neem een kijkje op het authentieke fort van de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed. Daarna speelt Trio Aubade op deze bijzondere locatie muziek van onder meer Schubert.
Fort bij Nigtevecht is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.
Stelling van AmsterdamFort bij Nigtevecht ligt verscholen bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Een plek waar het bijna altijd rustig is geweest. Dat veranderde aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Op 31 juli 1914 kondigde de Nederlandse regering de mobilisatie van de strijdkrachten af. Ook dit fort van de Stelling van Amsterdam werd bemand. Deze verdedigingslinie moest indringers op afstand van de hoofdstad te houden. Zon driehonderd soldaten, 24 officieren en een commandant moesten Meijer waren in Fort bij Nigtevecht gelegerd om de sluis tussen de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal te verdedigen.
Proef de authentieke sfeer van het fort tijdens de rondleiding. De gids neemt je mee naar het binnenfort met de bomvrije kazerne en de unieke gerestaureerde hefkoepels.
Strijktrio AubadeHet Trio Aubade, genoemd naar een strijktrio van George Enescu, bestaat sinds 2015. Sergey Arseniev (viool) Veronika Lnrtov (altviool) en Sanne van der Horst (cello) vonden elkaar in het spelen van kamermuziek van bekende en onbekende componisten. Het liefst treffen zij hun publiek op onverwachte plaatsen in een ongedwongen sfeer. Geen wonder dat het trio het fort uitkoos voor hun optreden. Zowel Sergey als Sanne bespelen een instrument uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds: Sanne een cello, gebouwd door Bernhard Simon Fendt (Londen, 1825) en Sergey een viool, gebouwd door Joseph Gagliano (Napels, 1758).
Programma14.30 uur: Rondleiding
15.00 uur: ConcertTrio Aubade - met Sergey Arseniev (viool), Veronika Lnrtov (altviool) en Sanne van der Horst (cello) - speelt werken van onder meer Franz Schubert, Hermann Berens en Jean Franaix.
TheeproeverijNa het concert kun je genieten van een heerlijke proeverij met hapjes en theemelanges. Reserveer via www.fortnigtevecht.nl
Praktische informatieHet kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.Voor de rondleiding: loopschoenen.
NMF Kamermuziekfestival bij NatuurmonumentenNatuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Trio Aubade op Fort bij Nigtevecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.