1

Kunst in Beeld: Great Expectations




Kunst in Beeld: Great Expectations

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een visueel prachtige verfilming van Great Expectations, over de arme weesjongen Pip die door de gulle gift van een onbekende weldoener een leven van luxe en welvaart krijgt.

Ondanks zijn status lukt het Pip echter niet het hart van de mooie, maar afstandelijke Estella, op wie hij al sinds zijn jeugd verliefd is, voor zich te winnen.

De film is geregisseerd door Mike Newell, die eerder ook de regie van Harry Potter and the Goblet of Fire op zich nam, en heeft een indrukwekkende cast: veelbelovend jong acteur Jeremy Irvine (Warhorse) als Pip, Ralph Fiennes is de geheimzinnige veroordeelde Magwitch, en Helena Bonham Carter speelt de iconische rol van de excentrieke mannenhaatster Miss Havisham. Bijrollen van o.a. Robbie Coltrane, Jason Flemyng, Sally Hawkins en David Walliams.

Nieuw dit seizoen is de filmcyclus Kunst in Beeld. Een enthousiaste samenwerking tussen Galerie Kortom in Zeist, Figi en Filmboekers. Een mooi programma van 10 films en documentaires over beeldende kunst en kunstenaars op (bijna) iedere tweede woensdagavond van de maand in filmtheater Figi.Tom Gijsen van Galerie Kortom heet de beeldende kunst- en filmliefhebbers voorafgaande aan de film van harte welkom in filmtheater Figi en geeft een korte inleiding.

Na de film aangenaam vertoeven, napraten en genieten van fingerfood in het Theatercafé.

Inleiding: 20:00 uur
Start film: 20:15 uur

 Bezoek figi.nl

Kunst in Beeld: Great Expectations
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.