1

expositie Meer in Stelling




expositie Meer in Stelling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Expositie Meer in Stelling in museum in Fort bij Aalsmeer Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45, standplaats Fort bij Aalsmeer, heeft in samenwerking met het Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam,de expositie over de Stelling van Amsterdam tot stand kunnen brengen. Het Documentatiecentrum heeft vele originelevoorwerpen hiervoor ter beschikking gesteld, zoals een zeer unieke waterpeilschaal. Middels tekeningen, fotos enverhalen wordt geprobeerd de oplevende aandacht voor de Stelling van Amsterdam duidelijk te krijgen tijdens deze expositie.
De expositie verteld over alle onderdelen van de Stelling, maar met name de diverse forten en batterijen binnen de Haarlemmermeer zullen extra aandacht krijgen. Binnen de dikke betonnen muren herbergt het Fort bij Aalsmeer, in de volksmond ook wel het Fort bij Rijsenhout genoemd, restanten van een techniek die heeft bijgedragen aan het afstoten van de Stelling.
De toegangsprijs tot het CRASH-museum is 3,50 voor volwassenen, 1.50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. CRASH donateurs hebben gratis toegang, evenals veteranen met een veteranenpas.
Het museum is geopend op zaterdag 11.00 tot 16.00 uur. Groepsbezoeken zijn mogelijk op andere dagen op afspraak. Het CRASH museum is gevestigd aan de Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM Aalsmeerderbrug.
Voor meer informatie over de collectie van het museum en het werk van de CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum 40-45 kijk op de website www.crash40-45.nl of de facebookpagina

 Bezoek www.crash40-45.nl

expositie Meer in Stelling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.