De historische filmzaal in Paleis Soestdijk is tijdelijk toegankelijk voor bezoekers. Van 2 tot en met 7 januari kunnen bezoekers een mini-rondleiding krijgen door dit bijzondere deel van het Paleis.

De filmzaal fungeerde als priv├ębioscoop voor de bewoners van het paleis en hun gasten. De zaal is al geruime tijd niet meer in gebruik, maar is nog geheel intact, inclusief de originele projectoren, die helaas niet meer functioneren. Er zullen nu dus nog geen films gedraaid worden, maar het is mogelijk om onder begeleiding van een rondleider de zaal te bezoeken en de sfeer van vroeger te proeven.

Van 2 tot en met 28 januari is het mogelijk om tussen 12:00 en 16:00 uur de filmzaal te bezoeken op vertoon van een toegangsbewijs voor het Paleis. Voor de mini-rondleiding zijn geen extra kosten verschuldigd. Een bezoek aan de filmzaal duurt ongeveer 20 minuten. Het aantal plaatsen is beperkt en het is niet mogelijk om van te voren te reserveren.

Let op: De filmzaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en moeilijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.