1

Zonnig en vurig barokconcert




Zonnig en vurig barokconcert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zondagmiddag 4 februari 2018, organiseert ‘Music on Chairs’ in de Mariënhof in Amersfoort ‘Il Barocco Incantevole’ (De betoverende barok). Het gerenommeerde barokensemble Fantasticus en de Amersfoortse sopraan Henriette Feith brengen werken van bekende (Vivaldi) en minder bekende (Platti) Italiaanse componisten. Het programma is een kleine, maar fijne, greep uit de enorme hoeveelheid betoverend mooie muziek die nu nog net zo fris en verleidelijk klinkt als toen het pakweg 250 jaar geleden voor het eerst werd gehoord.

Programma
Een liefelijke cantate en cello sonate van Vivaldi, aria’s van Galuppi en Händel, klavecimbel en viool sonates van Platti en Tartini vullen het programma. Van de laatste zal violiste Rie Kimura de ontzagwekkende Duivelstriller sonate spelen; schrik van iedere violist!

Over de musici
Barokensemble Fantasticus bestaat uit drie Rie Kimura (viool), Robert Smith (cello) en Guillermo Brachetta (klavecimbel). Zij hebben zowel individueel als samen nationaal en internationale faam. Fantasticus ontleent zijn naam aan de Stylus Fantasticus, een manier van componeren uit de late 17e eeuw. Dit was "een vrije en teugelloze methode van componeren". Fantasticus speelt op historische instrumenten en bekend is om zijn interessante programma's met muziek uit de 17de en 18de eeuw.
Sopraan Henriette Feith richtte zich na haar studie solozang aan het Conservatorium van Amsterdam vooral op barok, oratorium- en kamermuziek. Haar affiniteit voor de oude muziek blijkt, naast vele barokconcerten, ook uit de jarenlange samenwerking met luitist David van Ooijen. Henriette Feith heeft in het verleden veelvuldig opgetreden met het Amsterdam Baroque Choir en het Nederlands Kamerkoor. Met haar initiatief Music on Chairs, een klassieke kamermuziekserie, heeft ze eerder twee succesvolle barokprogramma’s gebracht.

 Bezoek www.musiconchairs.nl

Zonnig en vurig barokconcert
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.