Tangoconcert van Grupo del Sur in Den Bosch




Tangoconcert van Grupo del Sur in Den Bosch

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Grupo del Sur brengt Piazzolla's tango naar Den Bosch

Bezield bandoneonspel, meeslepende tango's en rauwe emoties: tangokwintet Grupo del Sur raakt u in het hart! Op zaterdagavond 20 januari 2018 om 20.15 uur speelt Grupo del Sur in de Willem-Twee concertzaal in Den Bosch het programma Danza Maldita. Reserveer snel uw kaarten op www.willem-twee.nl/event/tango-concert-2/

Astor Piazzolla is de grote inspirator van dit internationale gezelschap dat haar sporen intussen heeft verdiend. Danza Maldita verwijst naar de Vermaledijde Dans, de tango, die in het begin van de 20ste eeuw tot ongenoegen van de kerk Europa begon te veroveren. Tevens verwijst Danza Maldita naar de duivelse stukken Del Diablo van Piazzolla, die in het programma zijn opgenomen.

De musici van Grupo del Sur weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla's muziek, de grondlegger van de Tango Nuevo. De Groep van het Zuiden speelt bekende werken van deze klassieke componisten in eigen arrangementen, waarin op geraffineerde wijze klassiek en tango met elkaar verweven worden. Grupo de Sur brengt in het nieuwe programma ook eigen werk, geschreven door contrabassist/arrangeur Marc van Rooij. Samen met originele stukken van Piazzolla levert dit een bijzondere muzikale ervaring op.

De groep bestaande uit Matias Pedrana (bandoneon), Anne-Marie van de Grint (viool ), Paul Hagenaars (gitaar), Ivo de Greef (piano) en Marc van Rooij (contrabas) geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. Begin 2010 verscheen haar eerste CD 'Invierno Porteno' en in 2012 verscheen de tweede, getiteld: Segundo Movimiento, genoemd naar het tweede deel van het Pianoconcert van Ravel. In 2014 namen zij de een live-cd op in het Concertgebouw in Amsterdam.

www.grupodelsur.nl

 Bezoek www.willem-twee.nl

Tangoconcert van Grupo del Sur in Den Bosch
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.