Tentoonstelling A Je To - Buurman & Buurman


-advertentiepositie-



Tentoonstelling A Je To - Buurman & Buurman

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn toont van 3 februari 2018 t/m 6 januari 2019 de tentoonstelling “A JE TO!” over ruim 40 jaar Buurman & Buurman. Een interactieve expositie voor jong en ouder. Met materiaal van het wassenbeeldenmuseum Grévin in Praag. Grote poppen, diorama’s, fotowanden, speel- en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.

Na een succesvolle expositie over Star Wars komt het Museum van de 20e Eeuw weer met een aansprekend thema. Ook nu zijn er meerdere generaties mee opgegroeid want Buurman & Buurman zijn al lang op de Nederlandse televisie te zien. Hun populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Er zijn theatervoorstellingen, bioscoopfilms, in winkels zijn spellen, puzzels en poppen én nu dus zelfs in het museum.

In de expositie “A JE TO!” zijn heel veel plekken waar kinderen kunnen bouwen, spelen en knutselen. Word er timmerman, metselaar of klusjesman! Ontdek hoe Pat en Mat, zoals de Buurmannen in hun moedertaal heten, zijn ontstaan. Hoe ze zijn veranderd, hoe ze woonden. Bekijk prachtige diorama’s, talloze filmpjes of zweef met een ballon boven Hoorn. Ga aan de slag aan de speciale tekentafel of maak je eigen B&B stopmotion filmpje. Ontdek het principe van dit soort filmpjes waarbij je voor een filmpje van 8 minuten maar liefst 11.500 beeldjes nodig hebt. Bekijk de allereerste film van de knutselaars toen ze nog geen hoofddeksel ophadden en ontdek de eerste tekeningen.

Je kunt ook samen met Buurman & Buurman proberen de lift te repareren of je neemt plaats in hun kluskeet. Bouw met allerlei stenen je eigen huis of werkplaats. Speel de B&B games op hun tablet. Help de loodgieters leidingen aanleggen. Zet de skateboard met de Buurmannen in beweging. Bewonder oude gereedschappen in het gereedschappenmuseum. De expositie is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor veel volwassenen een feest der herkenning.

Het populaire museum verwacht minstens 50.000 bezoekers voor Buurman & Buurman. Een bezoek aan het museum is inclusief een koffie, thee of ranja. De MuseumKaart is geldig en geeft gratis entree. In de MuseumShop worden talloze B&B-artikelen verkocht.

 Bezoek www.museumhoorn.nl

Tentoonstelling A Je To - Buurman & Buurman
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.