Bezoek het sportpark van Paleis Soestdijk

Bezoek het sportpark van Paleis Soestdijk

Van 24 februari tot en met 4 maart* 2018 is het deel van de tuin met daarin het Sportpaviljoen en het Speelhuisje, voor het eerst en tijdelijk toegankelijk voor publiek. Tijdens de voorjaarsvakantie van regio midden kunnen bezoekers onder begeleiding van een gids dit exclusieve deel van de tuin bezoeken en zijn er extra activiteiten voor kinderen.
* m.u.v. maandag 26 februari 2018.

Het Sportpaviljoen

Het Sportpaviljoen, een rijksmonument, ligt in een deel van de paleistuin dat normaal gesproken gesloten is voor publiek. Een tennisbaan, zwembad en sportveld waren voorheen onderdeel van dit ‘sportpark’ dat sinds 2004 niet meer in gebruik is. Desondanks geeft het een goed beeld van de vroegere situatie. Het paviljoen werd in 1937 door de Nederlandse schooljeugd geschonken aan prinses Juliana en prins Bernhard ter gelegenheid van hun verloving. De rondleiding leidt langs dit paviljoen.

Het Speelhuisje
Het voormalige speelhuisje ‘Ixenita’ gedoopt, naar de namen van de prinsessen Beatrix, Irene, Margriet en Christina, is te bezichtigen tijdens de rondleiding. Dit rijksmonument was een geschenk van de bevolking van de Nederlands West-Indische eilanden bij de geboorte van prinses Beatrix in 1939. Beide monumenten zijn een ontwerp van architect J. de Bie Leuveling Tjeenk.

Praktische informatie

De rondleidingen naar het ‘sportpark’ vinden plaats van 23 februari tot en met 4 maart, m.u.v. maandag 26 februari. Voor deelname is het toegangsbewijs voor het paleis voldoende. De rondleidingen vinden dagelijks plaats om: 11.30u, 12.45u en 14.00u. Reserveren kan vooraf via de website via de reguliere ticketverkoop. Het aantal plaatsen is beperkt. Groepsreserveringen kunnen alleen telefonisch worden gemaakt.

Bezoek het sportpark van Paleis Soestdijk

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.