1

De Slag


-advertentiepositie-



De Slag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 wordt, in en rond de vesting Bourtange, weer het grootse schijngevecht, “De Slag om Bourtange” gehouden.

Dit jaar is het weer even 1814 in Bourtange. Troepen van Napoleon bevinden zich in de vesting. Het Nederlandse leger, gesteund door hulpvaardige legers uit onder meer, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk proberen om hun vesting te heroveren.

Ongeveer 400 soldaten hebben hun kampementen in en om de vesting opgezet. Kleding, wapens, keukengerei, tenten, kampleven en voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de tijd rond 1814. De bezoeker reist daadwerkelijk terug in de tijd. Beide dagen zijn er overal in vesting schermutselingen en schouwspelen en kan men van dichtbij meemaken hoe het krijgsvolk leeft en werkt in de kampementen en handel bedrijft.

Het hoogtepunt is de groots opgezette slag. Een grote parade met alle soldaten (uitgezonderd de gesneuvelden en gewonden) sluiten het evenement.

Het gebulder van de kanonnen, de knallen van de musketten, de krijgsmelodieën op trommels en fluiten en het zien van heldhaftige soldaten die voor hun land vechten, zullen de bezoeker nog lange tijd bijblijven.

“Tastbare” geschiedenis dus, waar men zich middenin kan begeven!

 Bezoek www.bourtange.nl

De Slag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.