1

Kamerkoor Soglasije Russische Mattheus Passion




Kamerkoor Soglasije Russische Mattheus Passion

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kamerkoor Soglasije, geleid door dirigent Sergé Latychev, brengt op 25 maart in Zoeterwoude een aantal gezangen ten gehore uit de Mattheus Passion, gecomponeerd door Metropoliet Hilarion (Alfeyev). Eind deze maand gaat het koor op concertreis naar Moskou! Daar geeft het een vijftal concerten, met als hoogtepunt de uitvoering van de Mattheus Passion in de Crocus City Hall, de grootste concertzaal (6000 plaatsen) van Moskou. Het doet dat samen met een aantal gerenommeerde Russische koren en solisten en de Russische Symfonische Capella, onder leiding van de wereldberoemde dirigent Valery Polyansky.
Na een eerste, eigen uitvoering in Nederland op zondag 18 maart 2018 in Museum Hermitage in Amsterdam, brengt Soglasije op zondag 25 maart 2018 de koorstukken en een aantal solo’s uit dit oratorium ten gehore in de kerk ‘De Goede Herder’ in Zoeterwoude. Het koor wordt hierbij begeleid door Edzo Bos op piano en Anne Korff de Gidts op cello. Het programma bevat ook een aantal Russische gezangen uit de Goede week, die a capella worden uitgevoerd.
Het gemengde kamerkoor Soglasije had in het najaar van 2016 een succesvolle tournee naar de Russische hoofdstad en een aantal plaatsen in de Gouden Ring. In mei 2017 nam het koor deel aan het Russische ‘Festival der Chöre’ in Wenen en oogstte ook daar veel succes! Regelmatig worden door Kamerkoor Soglasije ook in Nederland concerten gegeven.
Het plan bestaat om de Mattheus Passion van Metropoliet Hilarion (Alfeyev), samen met twee Russische koren en een orkest, in de vastentijd van 2019 in Nederland uit te voeren!
Verdere informatie over het koor en haar activiteiten is te vinden op www.soglasije.nl.

 Bezoek www.soglasije.nl

Kamerkoor Soglasije Russische Mattheus Passion
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.