Nieuwsgierig naar Marker Wadden? Het is gebied is nog niet toegankelijk en kan alleen bezocht worden onder begeleiding van Natuurmonumenten. Vóór de opening in september bieden wij de kans om alvast te komen kijken bij dit indrukwekkende nieuwe natuurgebied in wording. In de maanden mei, juni, juli en augustus organiseren enkele charters samen met Natuurmonumenten exclusieve vaarexcursies naar Marker Wadden. Vanuit verschillende havens kun je meevaren met prachtige zeilschepen, op avontuur naar het nieuwe vogelparadijs. Met de boswachter van Natuurmonumenten neem je een kijkje op het nieuwste stukje Nederland.

Klaas Kompaan
Direct achter Amsterdam CS opstappen voor een vaartocht naar Marker Wadden. Dat kan met de Klaas Kompaan, een van de grootste zeilschepen van de Bruine Vloot. Het is een echte vaarexpeditie van een hele dag naar het nieuwste stukje Nederland.

Programma
9.00 uur: Ontvangst aan boord met koffie, thee. Zeiltocht langs Durgerdam, Pampus naar Marker Wadden
13.30 uur: Aankomst op Marker Wadden ( exacte tijdstip afhankelijk van de wind). Op het eiland zijn gidsen van Natuurmonumenten die tijdens een rondleiding alles vertellen over Marker Wadden
15.30 uur: Terugzeilen. Borrelhapjes en aansluitend Buffet
21.00/22.00uur: Aankomst in het centrum van Amsterdam - pier 14.