1

Eibertjesdag Nunspeet




Eibertjesdag Nunspeet

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op vrijdag 19 mei is het weer Eibertjesdag in Nunspeet. De lijfjes en rokken kunnen weer uit de mottenballen en de mutsen weer netjes gestreken en gesteven, op naar het grootste klederdrachtfestijn van Nederland.

Vrouwen met fraaie Zeeuwse mutsen met gouden sieraden en kleurige Urker kraplappen zijn onder meer te bewonderen. Mannen in streekdracht vallen vaak wat minder op, maar de Veluwse klootjespet met de zwarte bolletjes is ook het aanzien waard.

Aan het begin van de dag is er ook dit jaar een optocht waarbij alle groepen een rondgang door het dorp maken. Het komt niet veel voor dat zoveel klederdrachten op één dag in één plaats te zien zijn. Uit het hele land komen dan ook mensen naar Nunspeet die deze kans niet aan zich voorbij willen laten gaan. Om 10:00 uur begint Eibertjesdag met een optocht van alle folkloristische groepen vanaf de Wheme.

Gedurende de hele dag is er, tussen 10:00 en 18:00 uur een braderie met heel veel kramen. Ook zijn er op het Marktplein tot 17:00 uur demonstraties van oude ambachten en oude tractors te zien. Maar het meest bijzonder zijn de volksdansen, demonstraties en shows in klederdracht die tot zo'n 16:30 uur doorgaan!

 Bezoek www.nuwenspete.nl

Eibertjesdag Nunspeet
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.