Onderzoekersweken Apenheul

Onderzoekersweken Apenheul

Ben jij gek op apen? En wil je álles over ze weten? Dan zijn de onderzoekersweken in Apenheul echt iets voor jou! Ons onderzoekerskamp is geopend van 20 juli t/m 19 augustus.

Deze zomer is een bezoek aan Apenheul nog eens extra voordelig. Koop je entreekaartje in onze webwinkel en verdien tot wel € 7,50 korting per persoon!

Onderzoekersweken
Op onderzoek in Apenheul
Tijdens de onderzoekersweken openen we de poorten van ons onderzoekerskamp. En daar is een heleboel te doen! Wat kan je leren van apenpoep? Raad jij welke aap er tegenover je zit? En welke sporen laat een gorilla achter? Dat ontdek je het allemaal tijdens de onderzoekersweken. Het onderzoekerskamp is van 20 juli t/m 19 augustus elke dag open van 10.30 tot 15.30 uur.

Wat is er te doen?
Een dagje apen spotten wordt pas écht leuk als je goed naar de apen kijkt en meer over ze te weten komt. En dat zit wel goed tijdens de onderzoekersweken. In het onderzoekerskamp onderzoek je bijvoorbeeld…

… echte apenpoep. Want van poep kan je een hoop leren. Bijvoorbeeld wat een aap heeft gegeten en of hij gezond is. Belangrijke informatie dus voor onderzoekers, dierverzorgers en de dierenarts. Kijk, vergelijk, ruik, en draai je eigen drol!

… welke aap er tegenover je zit! Heeft-ie een baard? Heeft-ie rood haar? Heeft-ie blauwe ogen? Stel vragen aan je tegenstander en raad de aap!

… de sporen van apen. Echte onderzoekers die alles over apen willen weten, gaan op zoek naar apensporen. Maar… hoe zien de afdrukken van apenhanden en -voeten er eigenlijk uit? En lijken ze op die van jou?

… de verzamelingen van echte onderzoekers. Bekijk wat andere onderzoekers al te weten zijn gekomen over de apen. Ontdek bijvoorbeeld hoe een apenschedel of gorillaskelet eruit ziet. Dat zie je niet zomaar!

Waar moet ik zijn?
Het onderzoekerskamp vind je middenin Apenheul, net vóór restaurant BigFood (tussen nummer 9 en 10 op de plattegrond). Als je uit het gebied van de maki’s en vari’s loopt, loop je er zo naartoe.

Maak het apenspotten nóg leuker!
Echte apenonderzoekers herken je natuurlijk direct aan de juiste outfit: een coole pet, een rugzak en een verrekijker. In onze webshop of in het park koop je een echt onderzoekers-apenspotpakket voor maar € 5,- . Zo heb je alles bij de hand om op onderzoek uit te gaan in het bos. En met de gratis apenspotkaart die je vlak na de ingang kan pakken, hoef je er niet één te missen!

Onderzoekersweken Apenheul

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.