Archeologiefestival Stichtse Vecht


-advertentiepositie-



Archeologiefestival Stichtse Vecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 14 oktober 2018 vindt op landgoed Goudestein in Maarssen van 11.00-16.00 uur de eerste editie van het Archeologiefestival plaats. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Je eigen vondsten laten beoordelen, een historische markt met oude ambachten, een tentenkamp waarin het leven in de middeleeuwen wordt nagespeeld, zelf graven naar het verleden en een springkussen voor kinderen.

Kinderen die graag de handen uit de mouwen steken, kunnen gaan graven naar archeologische schatten met de metaaldetector. En gelijk nog wat leren over de bijzondere vondsten. Bovendien vertellen de archeologen van ArcheoCare, die werken aan de restauratie en conservering van archeologische vondsten, wat ze precies doen en hoe ze te werk gaan. Heb je een eigen vondst? Laat deze tijdens het archeologiefestival bekijken door echte archeologen en specialisten.
Het festival is gratis toegankelijk. Ook het Vechtstreekmuseum is te bezoeken, waar de wisseltentoonstelling over "Nijenrode op ooghoogte" te bezichtigen is.
Kom op 14 oktober kijken, aanraken en zelf meedoen!

 Bezoek www.archeologiedagen.nl

Archeologiefestival Stichtse Vecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.