1

Kerstmarkten in Berlijn




Kerstmarkten in Berlijn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verder weg, dus zeker iets voor meerdere dagen: kerst in Berlijn! En die dagen heb je hard nodig, want je verspreid over de stad vinden meer dan 85 kerstmarkten plaats! Van kleine wijkmarkten tot de grote, bekende markten: overal geniet je van knetterende houtvuren, lekkernijen, stalletjes vol mooie kerstversieringen en natuurlijk glühwein.

Enkele van de bekendste markten zijn op Alexanderplatz, met nostalgische draaimolens en een grote traditionele houten Duitse kersttoren vol ronddraaiende figuren. Op de Potsdamer Platz, waar je van een enorme sleehelling kunt glijden in een grote band. En bij het prachtige Schloss Charlottenburg, waar ook dit jaar weer alles van natuurlijke materialen is gemaakt en prachtige lichtjes en lichtshows zorgen voor een romantische sfeer.

Het barokke Gendarmenmarkt heeft normaal misschien wel de bekendste en mooiste kerstmarkt, maar wordt op dit moment verbouwd. Deze kerstmarkt is verhuisd naar de Bebelplatz, tussen indrukwekkende gebouwen als de Staatsopera en St. Hedwigskathedraal. De karakteristieke witte punttenten verhuisden mee en staan nu rondom een enorme kerstboom.

Wil je even iets heel anders, ga dan naar de grote winterkermis aan de Landsberger Allee in het stadsdeel Lichtenberg. Je hoort de vrolijke kermismuziek al van ver, net als het gegil uit de spannendste attracties. Een kermis die barst van de kleuren en vrolijkheid.

Een aantal markten gaan zelfs door tot Oud en Nieuw!

 Bezoek www.berlin.de

Kerstmarkten in Berlijn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.